Foto: Shutterstock
Ne viena vien mamma bērnībā mācījusi, ka pret maizīti jāizturas ar cieņu un to nedrīkst izmest. Tomēr ar produktiem gadās visādi, un reizēm maizes kastē palikusi kāda apkaltusi doniņa vai galiņš. Ja tā gadījies, nesteidzies to izmest – arī sakaltušai maizei var atrast pielietojumu!

Vienkāršākais veids, kā izmantot sakaltušu maizi – pagatavot rīvmaizi. Paša gatavotā rīvmaize būs daudz gardāka un turklāt dažādu veidu. No apkaltušas baltmaizes sanāks rīvmaize japāņu gaumē jeb panko, bet no rupjmaizes – rīvmaize, no kuras pagatavot rupjmaizes kārtojumu vai maizes zupu.

No sakaltušas maizes sanāks arī grauzdiņi, kurus pēc tam izmantot dažādu salātu pagatavošanai. Piemēram, kārtainajiem kukurūzas, siera un grauzdiņu salātiem vai panzanellas salātiem ar tomātiem.

Ja sakaltis lielāks maizes klaips, to var lietderīgi izmantot, pagatavojot fondī vai kādu karsto cepeškrāsns sacepumu, kur maizi var izmantot par pamatu. Maizi ar maizes nazi, kuram ir robiņi, griež ar zāģveida kustībām, panākot to, ka maizes gabaliņi nesadrūp. Bez šiem abiem ēdieniem, sakaltusi maize ļoti noderēs, lai pagatavotu franču sīpolu zupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!