Foto: Shutterstock

Kamēr zemenes vēl ir dabūjamas visur – jāgādā par krājumiem ziemā, lai arī aukstajos vakaros garšas kārpiņām par to, cik labi bija vasarā. Šobrīd ir īstais laiks, lai zemenes saldētu, tāpēc apkopojām Cālis.lv kulinārijas foruma lietotāju ieteikumus un dažus praktiskus veidus, kā to izdarīt!

Ja zemenes sārtojas sevis iekoptā dārziņā, gatavās ogas nolasi siltā, sausā laikā. Tā zināsi, ka nolasītās zemenes no saules ir paņēmušas visu saldumu. Notīri tās no lapiņām, un vienkārši saber nelielos maisiņos, un liec saldētavā.

Zemenes saldējot plastmasas trauciņos, tās vispirms nomazgā, noņem zaļās lapiņas, kārtīgi nosusina, lai saldējot nesaliptu, un tad ber saldēšanai paredzētajos trauciņos.

Pavisam ērts paņēmiens – zemeņu saldēšana mazajās plastmasas pudelītēs. Zemenes pirms saldēšanas nomazgā, tad ar blenderi samaļ, un lej tīrās ūdens pudelītēs. Saldētavā iekšā, un ziemā būs praktisks veids, kā desertu apliet ar zemeņu mērci.

Lai saldētās zemenes saglabātu savu skaisto formu arī saldējot, tās vispirms saliek uz nelielas paplātes un nožāvē, tad ar visu paplāti liek saldētavā, lai apsaltu zemeņu virsma. Pēc tam nedaudz apsaldētās zemenes liek plastmasas trauciņos, un pavisam nedaudz apkaisa ar cukuru. Šādā veidā ogas nesalips, būs skaistas, un ziemā varēsi izmantot tās dekorēšanai.

Zemenes vari saldēt, ļaujot tām nedaudz sasuloties. To panāksi, ja zemenes liksi plastmasas trauciņos, un starp katru nelielo bērumu ogu sabērsi cukuru. Ogas ar dakšiņu nedaudz saspaidi, un gatavs. Liec iekšā saldētavā, lai zemenes sasaltu.

Saldējot izlasi arī lielās, skaistās ogas, un mazākās. Lielās zemenes saldē veselas, bet mazākās sablendē, un liec nelielos trauciņos saldēšanai.

Zemeņu saldēšanas nesalipšanu vari panākt, lielās ogas saldējot atsevišķi tā, lai tās nepieskartos viena otrai. Kad tās sasalušas, saber maisiņos un liec atpakaļ saldētavā.

Bet kamēr zemeņu saldēšanai vēl tikai gatavojies, aplūko kādu no Tasty.lv zemeņu receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!