Foto: Shutterstock

Daudz runājam par to, ka grieķu jogurts ir veselīga alternatīva parastajam jogurtam un skābajam krējumam, tāpēc šis produkts ir viens no tiem, kuru izmantojam maltītēs reizēs, kad nepieciešams labs bezpiedevu jogurts. Taču viens pats tas mēdz būt visai garlaicīgs un blāvs. Kā izmantot grieķu jogurtu dažādās maltītēs un padarīt to interesantāku?

Uzkodu un salātu mērces

Grieķu jogurts, prasmīgi sajaukts ar citām sastāvdaļām, var radīt īstu garšu eksploziju. Tā kā grieķu jogurts pēc konsistences atgādina skābo krējumu, mērces var gatavot pēc tāda paša principa – pievieno sakapātus svaigos garšaugus, sarīvētu citrona miziņu un garšvielas. Pikantākai garšai var pievienot arī zilo sieru un čili pastu. Mērci pēc tam pasniedz pie uzkodām, salātiem, tortiljām un citiem ēdieniem.

Pankūku mīkla

Lai cik neparasti tas neliktos, grieķu jogurts var būt arī lielisks pamats gardām pankūkām. Pievieno to pankūku mīklai piena vai kefīra vietā, un rezultātā iegūsi pufīgas un gardas pankūkas. Šādi tikai no trim sastāvdaļām var pagatavot veselīgas banānu pankūkas – vajadzēs vien vienu olu, lielu banānu un mazliet grieķu jogurta. Mēs iesakām pamēģināt šīs ābolu un kanēļa pankūkas, kurās ir grieķu jogurts.

Bagātīgas brokastis vai deserta krēms

Nav noslēpums, ka grieķu jogurts brokastīs vienmēr būs laba izvēle. Bet, lai padarītu to apetītlīgāku, ir vērts jogurtam pievienot piedevas. Piemēram, pagatavojot mērcēto musli ar auzu pārslām, kuru atstāj ledusskapī uz nakti vai papildinot jogurtu ar ogu mērcēm. No grieķu jogurta sanāks arī lieliski kārtainie un krēma deserti – šokolādes putas, citronu krēms, ogu un jogurta kārtojums ar cepumiem vai riekstiem. Līdzīgi deserta krēmam pagatavotu grieķu jogurtu var izmantot arī kā pamatu svaigajām kūkām.

Saldējums

No grieķu jogurta var pagatavot arī lielisku saldējumu. Pats jaukākais – tam nav nepieciešamas daudzas sastāvdaļas. Sablendē grieķu jogurtu kopā ar svaigām vai saldētām ogām. Pēc tam krēmīgo masu vienkārši sasaldē speciālās formās vai kastītē un ēd. Ja saldējumam gribas piešķirt tekstūru, tam pirms sasaldēšanas pievieno šokolādes, kokosriekstu skaidiņas vai, piemēram, čia sēklas.

Smūtiji

Pamats kūku un kēksu mīklām

Izmantots kēksu, mafinu vai kūku mīklās, grieķu jogurts piešķirs tām patīkamu tekstūru un mitrumu. Mīkla nebūs pārāk sausa un jogurts palīdzēs saprast, cik daudz cukura vai citu saldinātāju pievienot mīklai, jo atšķirībā no parastajiem jogurtiem, grieķu jogurtā tā ir maz. Pievienojot grieķu jogurtu kūku mīklām, gan jācenšas tā pārlieku nemaisīt – jogurtu pievieno kā vienu no beidzamajām mīklas sastāvdaļām un ļauj tam saglabāt savu tekstūru un nekļūt pliekanam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!