Tradicionālais sālījums
Visērtāk lasi marinēt, ja fileja tiek sagriezta divos apmēram vienādi lielos gabalos. Saliek abus gabalus kopā tā, lai ādas būtu uz ārpusi, liek traukā, viegli noslogo un pēc 6 - 12 stundām lasi pasniedz. Lasis var marinēties arī vairākas dienas. Ja lasis ir tik liels, ka to nevar ielikt piemērotā traukā, to var ietīt pārtikas plēvē.
Aromatizētais sālījums
Laša filejas iespiež sāls maisījumā, bagātīgi apber ar kapātiem zaļumiem un liek ledusskapī marinēties. Ļoti gards mazsālītais lasis sanāk, ja pāri zaļumiem pārlej nelielu mēriņu ar konjaku vai citu aromātisku, kvalitatīvu stipro alkoholu. To lej tikai uz vienas filejas puses, bet marinēšanās laikā ik pēc brīža laša paciņu apgriež apkārt. Marinējot ar alkoholu, lasim būs vajadzīgas vairākas dienas, līdz pat piecām dienām.