Eksotiskās Jaunzēlandes virtuve izceļas ar ārkārtīgi gardiem jūras velšu ēdieniem un sātīgiem gaļas ēdieniem. Viena no iecienītākajām šajā valstī ir jēra gaļa, tāpēc restorāna "Vairāk saules" šefpavārs šoreiz "Hobiju domnīcā" pastāstīs un parādīs, kā mājās pagatavot izcilus jēra gaļas burgerus.

Autentiskākiem burgeriem jaunzēlandiešu gaumē izvēlies no šīs valsts ievesto jēru gaļu, bet, ja pieejama vietējā jēra gaļa, jo labāk – zināsi, ka tie ir tepat audzēti. Maltajai gaļai izvēlies ribu gaļu, kas ir treknāka, kā arī pavēderi. Ņemot dažādu griezumu gaļu zināsi, ka maltajā gaļā būs gan treknums, gan liesums.

Burgeriem nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 6 burgeru maizītes;
  • laims;
  • avokado;
  • fetas siers;
  • 450 g jēra maltā gaļa;
  • sinepes;
  • sarkanie sīpoli;
  • pētersīļi;
  • piparmētras;
  • tomāts;
  • rukola;
  • melnie pipari;
  • sāls.

Vispirms sakapā sīpolus un pētersīļus. Tos pieber maltajai gaļai. Tai pievieno arī piparus un sāli, kā arī sinepes un mazliet, mazliet ūdeni. Ja tīk, maltās gaļas masai var pievienot arī sakapātas piparmētras, kas būs ļoti atsvaidzinoša piedeva. Kad visas sastāvdaļas sabērtas bļodā, malto gaļu ar rokām samīca, lai masa sajauktos vienmērīgi. Endija padoms – gaļai ir vajadzīgi liesumi, jo tad burgeri būs gardāki un nebūs pārāk sausi. Tāpat palīdz arī gaļas mētāšana – tad gaļas kotletes cepot nejuks laukā un neplaisās.

Kad burgeru masa gatava, no tās veido vienāda izmēra plācenīšus un saliek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Burgeru kotletēm uzklāj virsū vēl vienu cepampapīra sloksni – tad ar krūzi saspiež burgera kotletes, lai tās būtu plakanas. Pēc tam maltās gaļas kotletes ievieto saldētavā uz minūti.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Tikmēr gatavo avokado mērci – avokado ievieto bļodā, pievieno laima sulu un fetas sieru, tad visu samaisa. Šķēlītēs sagriež tomātus, aplej ar olīveļļu (ja vēlas) un apkaisa ar pipariem. Burgeru maizītes sagriež un ievieto cepeškrāsnī apgrauzdēties.

Tikmēr uzkarsē pannu. Burgerus var cept bez eļļas, tāpēc to kotletes liek pannā tāpat. Cep, līdz no katras puses burgeru gaļa ir zeltaini brūna. Burgeru gaļai nevajadzētu būt jēlai, bet tie garšos lieliski, ja vidus būs vēl viegli rozā. Pēc tam saliek kopā burgerus – uz burgeru maizītēm uzziež avokado mērci, tad liek gaļu, tomātu šķēlītes, rukolu un otru maizes pusīti.

Skaties "Hobiju domnīcu" ik sestdienu pulksten 22, kanālā 360TV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!