Foto: Shutterstock
Tie jau nu nebūtu kārtīgi Ziemassvētki, ja pāri nepaliktu prāva tiesa svētku labumu, tai skaitā cepeša. Ja svētku dienās cepetis ēsts uz vella paraušanu, gribas jau kādu atslodzi no ierastā. Bet ko darīt, ja cepetis vēl palicis pāri? ''Tasty'' nāk talkā ar idejām, kā sulīgo gaļu gardi izmantot pēcsvētku dienās.

Visbiežāk tā arī ir – gribas to, kā mājās nemaz nav. Taču, ja izmanto radošo fantāziju un ļaujas nelielai improvizācijai, var tapt kaut kas pavisam neparasts. Vai esi iedomājies cepeša pārpalikumus sacept omletē, pievienot sautējumam vai to pildīt burgeros?

Ja nav luste uz pamatēdienu gatavošanu, var izlīdzēties ar ātri pagatavojamām maltītēm, kas arī labi piesies dūšu. Piemēram, laiskajos vakaros cepetis visai labi noderēs kebabu vai burgeru meistarošanā – starp siltajām maizes rikām liec marinētus gurķīšus, štovētos kāpostus, saplucinātu cepeti, labi daudz mērces un maltīte gatava! Ja burgeri nav plānos, pamatīgām brokastīm vai pusdienām labi derēs sulīgi ceptā gaļa sendviču un lavaša pildījumam – kopā ar dārzeņiem, sieru un mērci salikums būs īpaši sulīgs. Vēl viens piedāvājums par maizīšu tēmu – sajauc gaļu kopā ar sieru, adžiku vai tomātu mērci, uzsmērē masu uz maizītēm un šauj cepeškrāsnī, lai pagatavojas sātīgas karstmaizes.

Vēl bez visiem šiem piedāvājumiem cepeša pārpalikumi būs ideāli piemēroti dažādām zupām – dzidriem buljoniem, gulašiem, soļankai, biešu zupai u.c. Arī dārzeņu krēmzupa būs sātīgāka, ja dekorēsi ar saplucinātu cepeti, kas iepriekš uz pannas nedaudz pasildīts. Tāpat arī dažādos sautējumos cepeša gabaliņi būs labs papildinājums.

Ja nekārojas arī zupa, pamatēdienos cepetis sevi attaisnos salātos – uz šķīvja liec salātlapas, papildini ar gaļu, siera šķēlēm, apelsīnu vai greipfrūtu šķēlītēm. Svaiguma devu salātos ļoti labi papildinās arī granātābola sēkliņas, bet pats cepetis labi garšos arī salikumā ar kraukšķīgajiem kāpostiem, svaigiem dārzeņiem, bumbieriem, zilo sieru un citiem labumiem, kas nu katram mājās ir pa rokai.

Palūkojot, kādus ieteikumus viena otrai raksta ''Cālis'' foruma dalībnieces, bez šiem padomiem vēl var aizņemties ideju cepeti pievienot plovam, picai, čuguntraukā sautēt ar dārzeņiem vai smalkos gabaliņos sakapāt un cepeštraukā ar kartupeļu biezeņa kārtu pagatavot sātīgu sacepumu.

Iedvesmojies un izmanto gudri pēcsvētku labumus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!