Foto: Shutterstock
Viens no virtuvē visbiežāk izmantotajiem dārzeņiem, bez kura pilnīga nebūtu neviena mērce, zupa vai sautējums, ir sīpols. Tas maltītei piešķir īpašu garšu, izceļ parējās sastāvdaļas un nereti noder arī marinādēm, lai pastiprinātu gaļas garšu. Liekas, ka par sīpoliem jau var zināt visu – atliek vien to sagriezt un "piešaut" klāt pannā esošajām pārējām sastāvdaļām. Taču tā vis nav – šo to ar sīpolu var paveikt, par ko "Tasty" apliecinājis ar vairākiem padomiem. Lūk, svarīgākais, kas var noderēt!

Pirms sīvos sīpolus sakapāt, vispirms der sagatavoties un noskaidrot, kā panākt, lai nelietu gaužas asaras, darbojoties ar to griešanas darbiem. Svarīgi ir arī iemācīties tos veikli sakapāt, gluži, kā to dara šefpavāri. Bet pēc tam jau var prātot, ko vēl garšīgu un iespaidīgu sagatavot no lētā dārzeņa – sīpolu gredzenus, marinētus sīpolus piedevām vai karamelizētus sīpolus pasniegšanai ar kādu cauraudzīša gabaliņu.

Un ja nu ar to nepietiek, zināšanas var atsvaidzināt arī citā jomā – iepazīstoties ar dažādajiem sīpolu veidiem un to pielietojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!