Foto: Shutterstock
Gaisīgs no auksta saldā krējuma saputots putukrējums var būt pamats ne vien ātriem desertiem, bet arī kādam gaisīgam krēmam. Bieži vien par īpašām putukrējuma garšām nedomājam – saldajam krējumam pievienojam vien cukuru vai vaniļas cukuru, strauji saputojam un pasniedzam desertā. Taču ar garšvielu palīdzību arī šo vienkāršo gardumu var pārvērst līdz nepazīšanai. Piemēram, ar kādu garšvielu, kas sarindojušās virtuves plauktiņā.

Muskatrieksts, kanēlis un pat ingvers pārvērtīs gaisīgos krējuma mākoņus par ko īpašāku. Lūk, sešas garšvielas, kuras pa šķipsnai vien vari pievienot putukrējumam, lai radītu neaizmirstamas garšas desertu!

Kanēlis. Viena no klasiskākajām izvēlēm, lai papildinātu putukrējumam pievienoto ābolu vai bumbieru garšu. Putukrējumu, kam pievienots kanēlis, pasniedz ar siltajiem desertiem, piemēram, augļu sacepumu, ceptiem āboliem vai kādu kūku, iesaka "Thekitchn".

Kardamons. Dūmakainais kardamons arī lieliski piestāvēs putukrējumam. Kādu šķipsnu pievieno, kamēr tas tiek kults. Bet pēc tam pasniedz ar kādu zemeņu, persiku vai plūmju desertu.

Ingvers. Ja putukrējumam pievienosi sarīvētu svaigo ingveru vai ingvera pulveri, panāksi pavisam pikantu garšu. Tas lieliski piestāvēs kokosriekstu desertiem, piemēram, kādai kūkai ar kokosriekstu skaidiņām vai krēmam.

Muskatrieksts. Šī ir viena no klasiskajām desertu garšvielām, kas piestāvēs teju jebkam. Šķipsnu sarīvēta muskatrieksta vari iecilāt jau saputotā krējumā. Bet pēc tam putukrējumu pasniedz ar kādu melleņu plātsmaizi vai banānmaizi.

Kurkuma. Lai gan ierasts, ka koši dzelteno garšvielu pamatā pievieno sātīgajām sāļajām maltītēm, kurkuma piešķirs īpašu garšu un krāsu arī putukrējumam. Putukrējums sanāks ar rūgtenu piegaršu, tāpēc tas vislabāk piestāvēs riekstu desertiem un kūkām, piemēram, ar pekanriekstiem vai valriekstiem.

Garam masala. Indiešu garšvielu maisījumā ir daudz "saldo" garšvielu – kanēlis, krustnagliņas – un tās mijas ar izteiksmīgo kuminu un melnajiem pipariem. Pamēģini kādu šķipsnu garam masala pievienot putukrējumam, kas paredzēts šokolādes desertam, un tu to nenožēlosi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!