Foto: Shutterstock

Kokteilis glāzē ar izgreznotu maliņu izskatās ne tikai vizuāli glīti, bet maliņas garša un aromāti kļūst par kokteiļa sastāvdaļu un smalku akcentiņu. Klasisks piemērs ir Margaritas kokteiļa sāļi skābā maliņa. Portāla Food&Wine speciālisti piedāvā vēl sešas dažādas kokteiļu glāžu maliņu dekorēšanas idejas.

Čili sāls maliņa


Šāda asa, sāļa čili maliņa būs piemērota saldu augļu un tekilas kokteiļiem.

Piemēram, arbūza un tekilas kokteilim. Glāzes maliņas rotāšanai nelielā bļodiņā vienādās attiecībās sajauc sāli, čili pulveri un cukuru. Laima daiviņai šķērsām iegriež apmēram 5 mm dziļumā. Iegriezuma vietu uzsprauž uz glāzes malas un apvelk glāzei uz riņķi, tādējādi samitrinot maliņu. Pēc tam glāzes malu iespiež čili maisījumā. Asi sāļā maliņa ir gatava.

Kokteiļa traukā sajauc 60 ml tekilu, 60 ml arbūzu sulu, 15 ml laima sulu, 5 ml cukuru un labi sakuļ. Glāzē liek ledu un pāri lej kokteili, pasniedz.

Laima sāls


Klasisko Margaritas kokteiļa sāls maliņu var atsvaidzināt, sāli sajaucot ar rīvētu laima miziņu. Glāzes maliņu samitrina ar laima daiviņu un iemērc sāls, laima miziņas maisījumā.

Apelsīnu sāls


Sāli sajauc ar rīvētu apelsīna miziņu. Šādu maisījumu izmanto kokteiļiem, kuros tiek sajaukta apelsīnu sula ar stipro alkoholu.

Piemēram, apelsīnu sulas un ruma kokteilim. Glāzes maliņu samitrina ar apelsīna daiviņu, iemērc sāls un apelsīna miziņas maisījumā. Kokteiļa traukā sajauc 60 ml apelsīnu sulu, 45 ml rumu, 15 ml degvīnu, labi sakuļ. Glāzē liek ledu, pāri lej kokteili, pasniedz.

Kanēļa cukurs


Šāda kanēļa un cukura maisījuma maliņa būs lieliska kopā ar kokteiļiem, kuros tiek izmantota ābolu sula vai kalvados.
Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!