Kokteilis glāzē ar izgreznotu maliņu izskatās ne tikai vizuāli glīti, bet maliņas garša un aromāti kļūst par kokteiļa sastāvdaļu un smalku akcentiņu. Klasisks piemērs ir Margaritas kokteiļa sāļi skābā maliņa. Portāla Food&Wine speciālisti piedāvā vēl sešas dažādas kokteiļu glāžu maliņu dekorēšanas idejas.
Čili sāls maliņa
Piemēram, arbūza un tekilas kokteilim. Glāzes maliņas rotāšanai nelielā bļodiņā vienādās attiecībās sajauc sāli, čili pulveri un cukuru. Laima daiviņai šķērsām iegriež apmēram 5 mm dziļumā. Iegriezuma vietu uzsprauž uz glāzes malas un apvelk glāzei uz riņķi, tādējādi samitrinot maliņu. Pēc tam glāzes malu iespiež čili maisījumā. Asi sāļā maliņa ir gatava.
Kokteiļa traukā sajauc 60 ml tekilu, 60 ml arbūzu sulu, 15 ml laima sulu, 5 ml cukuru un labi sakuļ. Glāzē liek ledu un pāri lej kokteili, pasniedz.
Laima sāls
Apelsīnu sāls
Piemēram, apelsīnu sulas un ruma kokteilim. Glāzes maliņu samitrina ar apelsīna daiviņu, iemērc sāls un apelsīna miziņas maisījumā. Kokteiļa traukā sajauc 60 ml apelsīnu sulu, 45 ml rumu, 15 ml degvīnu, labi sakuļ. Glāzē liek ledu, pāri lej kokteili, pasniedz.