Foto: Shutterstock
Tev ļoti garšo pica, bet vēl vairāk satrauc kalorijas, kas tajā ir? Iespējams, tev noderēs seši padomi veselīgākas picas pagatavošanai.

Nākamreiz, kad cepsi picu, izmēģini kādu no šiem portāla "Womenshealthmag.com" ieteikumiem.

Virskārtā - daudz dārzeņi

Foto: Shutterstock

Cepot picu, virskārtā liec daudz dārzeņus, jo, kā zināms, tajos ir daudz mazāk kaloriju nekā gaļā vai desās, piemēram, tik iecienītajā "picu desā" - peperoni.

Savai picai izvēlies dārzeņus, kuros ir daudz ļoti vērtīgu uzturvielu, – sīpolus, tomātus, papriku, brokoļus, tie visi ir vērtīgs A un C vitamīnu, kā arī šķiedrvielu avots.

Nē - pildītajai garoziņai!

Foto: Shutterstock

Picu pagatavošanai ir daudz un dažādas variācijas. Kā viena no tām ir pildīta picas garoziņa, piemēram, ar sieru. Šādi uzlabotā picas šķēlē var būt līdz pat 300 papildu kilokalorijām.

Izmanto Mocarellas sieru

Foto: Shutterstock

Svaigā Mocarellas sierā ir nedaudz mazāk tauku, tai skaitā piesātināto tauku, nekā cita veida sieros, turklāt tas ļoti labi kūst, tādēļ ir vislabākā izvēle picas cepšanai. Bet, ja jūs neesat liels siera cienītājs, tad droši varat sieru vispār neizmantot. Tikai - nesakiet par to itāļiem!

Nosusini lieko eļļu

Foto: Shutterstock

Noteikti būsi ievērojusi, ka cilvēki mēdz ar papīra salveti nosusināt picu. Nereti tiek uzdots jautājums, vai tiešām šī darbība ir nepieciešama. Zini, jā, lieko tauku nosusināšana tik tiešām var palīdzēt atbrīvoties no 50 kalorijām tavā picā.

Ja pa rokai nav salvetes, lieko eļļu un taukvielas var vienkārši notecināt no picas šķēles, turot to virs šķīvja.

Izmēģini pilngraudu pamatni

Foto: Shutterstock

Izmantojot picas pamatnei pilngraudu mīklu, tu iegūsi papildu uzturvielas un šķiedrvielas, bet nezinātājs nereti pat nenojautīs to, jo garšas atšķirība nav tik uzkrītoša.

Ja nevēlies mīklu gatavot pati, bet izmanto gatavās, veikalos nopērkamās sagataves, izpēti, vai saldētavā nav atrodama pilngraudu mīklas picas pamatne.

Neēd picu pārāk vēlu

Foto: Shutterstock

Picas ēšanai neilgi pirms došanās pie naktsmiera ir daudzas ēnas puses.

Tā var radīt miega problēmas, sagādāt gremošanas traucējumus un vēdera pūšanos ne vien naktī, bet arī nākamajā dienā. Tāpēc, lai izvairītos no šīm problēmām, centies picu baudīt dienas pirmajā pusē!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!