Foto: Shutterstock
Ko darīt, lai grilēšanas process noritētu bez aizķeršanās un rezultāts būtu sulīga gaļa, zivs un dārzeņi? Piedāvājam sešus padomus veiksmīgai grilēšnai.

1. Ja izmanto koka irbuļus gaļai, tos pirms lietošanas uz 30 minūtēm iemērc siltā ūdenī, lai tie ugunī nesadegtu.
2. Grilējamajai gaļai un dārzeņiem jābūt istabas temperatūrā - tas palīdzēs visam izcepties vienmērīgi un no ārpuses neapdegt.
3. Ja izmanto grilu ar vāku, atstāj grila caurumus vaļā tā, lai gaiss varētu brīvi cirkulēt un lai ogles turpinātu degt.
4. Nekad neizmanto dakšiņu, lai gaļu apvērstu uz otru pusi - tā gaļā atstāj caurumus, pa kuru iztek vērtīgā gaļas sula un pati gaļa paliek sausāka. Gaļas sula rada mazus uzliesmojumus, kas uz gaļas atstās mazus melnus ogļu punktus.
5. Negrozi gaļu vairākas reizes - apvērs to tikai tad, kad gaļa ir pilnībā apcepusies no vienas puses. Tad uz gaļas izveidosies skaista garoziņa.
6. Ja izmanto apaļo grilu ar vāku, tad grila vāku lieki nevirini. Ar katru atvēršanas reizi temperatūra grila iekšpusē krītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!