Foto: Shutterstock
Kādreiz, cepot kotletes, karbonādi vai pankūkas, uz otru pusi tās apmetām, izmantojot nazi un dakšiņu. Tagad, ja negribam sabojāt pannas un katla teflona vai citu jauno tehnoloģiju pārklājumu, tā rīkoties nedrīkst. Izvēloties pannas lāpstiņu, jāraugās, lai tā būtu kvalitatīva, izturīga un ērti lietojama.

LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Uztura katedras lektore Ingrīda Millere uzsver, ka uzmanība jāpievērš materiālam, no kā pannas lāpstiņa ražota, tās formai un ergonomikai. "Vislabākās ir silikona lāpstiņas, jo ir termoizturīgas (plastmasas un koka tādas nav!), plastiskas (citas arī tādas nav!) un blīvas. Tās nav porainas kā koka lāpstiņas, kas uzsūc taukus un pēc kāda laika kļūst nehigiēniskas, jo taukus nav iespējams pilnībā nomazgāt. Turklāt silikona lāpstiņas ir pietiekami universālas. Atkarībā no izmēra – platāka vai šaurāka – tās izmanto dažādu produktu apgrozīšanai un maisīšanai, savukārt sīkākiem gabaliem liek lietā silikona standziņas."

Ingrīda Millere neiesaka izvēlēties metāla lāpstiņu, jo tā ātri sakarst, turklāt var saskrāpēt pannas teflona virsmu. Šāda lāpstiņa der vien čuguna pannām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!