Soli pa solim: Izcili gards siera fondī
Foto: Shutterstock

Siera fondī (fondue) ir viens no tiem ēdieniem, kas jābauda labā kompānijā – uz to vien norāda šī populārā mājas viesību ēdiena pasniegšanas veids. Tradicionāli no siera un baltvīna pagatavoto kūstošo masu pasniedz speciālā traukā, kas nepārtraukti tiek karsēts uz sveču liesmas vai pārvietojamas gāzes plītiņas. Lai nākamo reizi, kad gaidīsi pie sevis ciemos draugus, būtu ar ko tos palutināt, pagatavo fondī. Soli pa solim un rezultāts būs lielisks!

Pirmo reizi siera fondī drukātā pavārgrāmatā receptes formā parādījies jau 17. gadsimtā. Tomēr precīza izcelsmes valsts nav skaidra, jo to tradicionāli gatavo gan Šveicē, gan Francijā, gan Itālijā. Populārā recepte – baltvīnā izkausēts sarīvēts siers, kurā ar standziņas palīdzību tiek mērcēta maize – jau 19. gadsimta beigās tika pasludināta par Šveices nacionālo ēdienu. Tūristi parasti siera fondī bauda Šveicē, kad viesojas kalnu kūrortos. Taču neatkarīgi no tā, gardo ēdienu itin vienkārši ir pagatavot arī mājās. Ķeramies pie darba!

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Baltvīns Gerber Fondue siers Siers Fondī
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form