Soli pa solim: Izcili gards siera fondī
Foto: Shutterstock

Siera fondī (fondue) ir viens no tiem ēdieniem, kas jābauda labā kompānijā – uz to vien norāda šī populārā mājas viesību ēdiena pasniegšanas veids. Tradicionāli no siera un baltvīna pagatavoto kūstošo masu pasniedz speciālā traukā, kas nepārtraukti tiek karsēts uz sveču liesmas vai pārvietojamas gāzes plītiņas. Lai nākamo reizi, kad gaidīsi pie sevis ciemos draugus, būtu ar ko tos palutināt, pagatavo fondī. Soli pa solim un rezultāts būs lielisks!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pirmo reizi siera fondī drukātā pavārgrāmatā receptes formā parādījies jau 17. gadsimtā. Tomēr precīza izcelsmes valsts nav skaidra, jo to tradicionāli gatavo gan Šveicē, gan Francijā, gan Itālijā. Populārā recepte – baltvīnā izkausēts sarīvēts siers, kurā ar standziņas palīdzību tiek mērcēta maize – jau 19. gadsimta beigās tika pasludināta par Šveices nacionālo ēdienu. Tūristi parasti siera fondī bauda Šveicē, kad viesojas kalnu kūrortos. Taču neatkarīgi no tā, gardo ēdienu itin vienkārši ir pagatavot arī mājās. Ķeramies pie darba!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Sarakstu karuselis Baltvīns Gerber Fondue siers Siers Fondī
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form