Soli pa solim: kā gatavojama īsta lauku torte
Foto: Shutterstock

Sulīga lauku torte, kurā pufīgs olu mīklas biskvīts mijas ar bagātīgām sviesta krēma un skābena ievārījuma kārtām, ir īsti piemērota lieliem godiem. Šaja procesā nozīmīgs ir ne tikai gardais rezultāts, bet arī kopābūšana, plecu pie pleca darbojoties kā lietpratējam, – prasmīgi iejaucot mīklu biskvītam, tā iesācējam, – putinot pa gaisu miltus un nolaizot krēmu no putojamās slotiņas.

Kas tad nepieciešams, lai gala rezultāts būtu īstas lauku tortes vārda cienīgs? Nu, protams, svaigi un dabiski vietējās izcelsmes produkti: olas, piens, sviests, milti. Noderēs arī pieliekamā krājumos ieburkotie ievārījumi, saldētās dzērvenes, smiltsērkšķu biezenis un cukurotās cidoniju šķēlītes.

Svarīgākais lauku tortes gatavošanas procesā, protams, ir nevainojams olu mīklas biskvīts. Lai arī biskvīta mīkla ir visai vienkārša, tomēr tās sajaukšanā ir savi noslēpumi. Neizdevies biskvīts var saplakt, veidoties ļoti plāns vai pārcepts kļūst sauss.

Arī krēmam ir svarīga loma, jo, lai torte izdotos īpaši garšīga, ieteicams tās "būvēšanai" izmantot vismaz divu veidu krēmus – vienu saldāku un treknāku, otru – skābāku, šādi panākot izcilu garšas līdzsvaru.

Lasot tālāk, uzzināsi, kā iejaukt un izcept olu mīklas biskvītu tortei, kā pagatavot kārdinošus krēmus pildījumam un kā izcakināt īpaši krāšņas sviesta krēma rozes tortes dekorēšanai.

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Tradicionālā latviešu virtuve Glazūras, pildījumi un kūku krēmi Krēmi Tortes un kūkas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form