Soli pa solim: kā mājās pagatavot maigu un krēmīgu mocarellu
Foto: Shutterstock

Mocarella ir viens no Itālijas bagātīgo kulināro tradīciju atpazīstamākajiem simboliem. Šo maigo sieru itālieši pievieno gan picām, gan zupām, sacepumiem, lazanjai un citiem pastas ēdieniem. Tā kā mocarella ir labi kūstoša, tad tā ir izcili piemērota arī karstmaizītēm, bet vasarā to vislabāk baudīt Itālijas karoga krāsās ieturētajos "caprese" salātos, sagriežot ripās un pasniedzot ar sulīgu tomātu šķēlēm un aromātisku baziliku.

Tradicionāli mocarellu Itālijā gatavo no treknā bifeļmāšu piena (itāliešu val. "mozzarella di bufala"), bet Latvijā zināmāka ir no govs piena gatavota mocarella jeb "fior di latte", ko iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Pareizi pagatavotām mocarellas bumbām jābūt spīdīgām, gludām, ar kārtainu struktūru, ko var sajust, bumbu pārplēšot, un maigu, krēmīgu garšu. Mocarellas iekšpusē nevajadzētu būt gaisa burbulīšiem, un, griežot bumbu, tai jābūt sulīgai un mitrai, skaidro "Thekitchn" eksperti.

Starp citu, Itālijas siera meistari mocarellu gatavo ne vien dažāda lieluma bumbiņu formā, kur mazākās ir pat zirņu un ķiršu lielumā, bet lielākās sasniedz krietnas dūres izmērus, bet arī veido siera bizes, mezgliņus un citus meistardarbus. Dodoties ceļojumā uz Itāliju, noteikti vajadzētu pagaršot kūpinātu mocarellu.

Lasot tālāk, uzzināsi knifus, kas jāņem vērā, gatavojot mocarellu mājās, kā arī atklāsim visu siera gatavošanas procesu soli pa solim.

Tags

Virtuves gudrības Mājās gatavots siers Mocarella

Comment Form