Soli pa solim: kā mājās pagatavot maizes ieraugu
Foto: Shutterstock

Ja vēlies izmēģināt spēkus maizes cepšanā, tad procesu būtu vēlams sākt ar ierauga gatavošanu, jo katrā mājā ir sava mikroorganismu vide, savs mitruma līmenis gaisā, tādēļ mājās gatavots ieraugs būs dzīvotspējīgāks un maizīte ar šo ieraugu būs visgardākā un labāk uzraudzēsies – portālam "Tasty" atklāj pašmāju mājražošanas uzņēmuma "ZeMaize" komanda.

Lai veselīgu maizes klaipiņu pagatavotu mājās, ieraugam "ZeMaize" iesaka izvēlēties pilngraudu – vislabāk bioloģiskos – miltus: "Literatūrā iesaka izvēlēties tieši rudzu miltus, taču mēs esam gatavojuši ieraugus ne vien no rudzu, bet arī kviešu, auzu, miežu un pat griķu miltiem, tāpat esam izvēlējušies ierauga gatavošanai arī bezglutēna miltus, un lielākoties rezultāts ir bijis pozitīvs."

Lasot tālāk, uzzināsi "ZeMaize" komandas ieteikumus, kā pašu spēkiem mājās pagatavot maizes ieraugu, kā to izmantot uz pareizi uzglabāt.

Tags

Virtuves pamati Maize

Comment Form