Gardās ruletes pagatavošanai būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
- 1 kg atkaulotu vistas šķiņķīšu bez ādas,
- 3 olas,
- paciņa (15 g) želatīna,
- 1 ĒK sinepju graudu,
- kapāti zaļumi,
- 3 ķiploka daiviņas,
- sāls pēc garšas,
- malti melnie pipari pēc garšas,
- cepamais maiss.
Olas cieti novāra. Šķiņķīšus sagriež plānās strēmelēs vai nelielos gabaliņos. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi.
Padoms: no vistas šķiņķīšiem gatavota rulete būs sulīgāka, bet, ja vēlies, lai tā ir liesāka, izmanto sakapātu vistas fileju.
Pievieno gaļai ķiplokus, zaļumus un garšvielas (vistas gaļai piestāv arī timiāns, oregano, ķimenes, pesto vai sojas mērce), samaisa un atstāj uz vismaz pusstundu, lai garšas ievelkas. Pievieno paciņu želatīna (neuzbriedinātu!) un samaisa.
Cepamo maisu atgriež vaļā un ieklāj garenā, karstumizturīgā cepamtraukā vai kēksa formā. Uz tā klāj pusi vistas masas, tad liek vārītu olu pusītes.
Padoms: ruletes pildīšanai var izmantot arī citas sastāvdaļas, piemēram:
- vārītus burkānus,
- paprikas strēmelītes,
- iepriekš izmērcētas žāvētās plūmes vai aprikozes,
- siera stienīšus,
- mocarellas šķēles,
- krēmsieru ar kapātiem zaļumiem.
Pārklāj olas ar atlikušo vistas gaļas masu. Diezgan stipri piespiež, lai ruletei vidū neveidojas gaisa kabatas. Cepamā maisa malas aizloka, lai rulete būtu pārklāta.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Liek ruleti krāsnī un cep aptuveni stundu (filejas ruletei pietiks ar 40 minūtēm).
Izņem ruleti no cepeškrāsns, cepamtraukā atdzesē un tajā pašā cepamtraukā atdzisušu, bet neiztītu, liek ledusskapī vismaz uz četrām stundām vai uz visu nakti.
No rīta iztin, griež šķēlēs un liek uz maizītēm. Sviestmaižu "desa" ir gatava!
Lai labi garšo!