Soli pa solim: kā pagatavot izcili gardus pannā ceptus pelmeņus
Foto: Shutterstock

Ja vēlies iemācīties pagatavot ideāli gardus pannā ceptus pelmeņus, pirmkārt, atgādinām, ka šis nebūt nav veselīga uztura pamatprincipiem atbilstošākais ēdiens un gatavošanas paņēmiens. Ja tevi nemoka liekie kilogrami vai sirdsapziņas pārmetumi, tad vienkārši paņem ledus cirtni un dodies pie ledusskapja, lai "atbrīvotu" saldētavas dzīlēs iesalušo pelmeņu paciņu – pārējo mēs tev izstāstīsim.

Lai pagatavotu ideāli gardus pelmeņus – sulīgus, ar zeltaini brūnu un kraukšķīgu garoziņu, tev būs nepieciešama vien panna ar vāku, eļļa, sāls, pipari un, protams, saldēti pelmeņi.

Pannā ielej tik daudz cepšanai paredzētas eļļas, piemēram, kukurūzas, – lai tā pārklātu visu pannas virsmu, bet ne vairāk. Bieži vien kļūda tiek pieļauta, cepot pelmeņus pārāk lielā eļļas daudzumā. Šādā gadījumā tie no ārpuses ātri vien iegūst kraukšķīgu un pievilcīgi brūnu garoziņu, bet iekšpusē paliek jēli. Savukārt, mēģinot tos cept ilgāk, pelmeņu mīklas apvalks piedeg un pārogļojas, tādēļ šoreiz rīkojies citādi.

Kolīdz eļļa sāk dūmot, nekavējoties ber pannā pelmeņus vienā kārtā un apmaisi, lai tie viscaur būtu pārklāti ar eļļu. Tad uzliec pannai vāku un nogaidi 4–5 minūtes, līdz pelmeņi ir apbrūnējuši no vienas puses.

Tad pacel vāku, apgriez katru pelmeni uz otriem sāniem, pievieno sāli, piparus, kapātus sīpolus vai jebkādas citas sev tīkamas garšvielas.

Kamēr gaidi, līdz pelmeņi apcepsies arī no otras puses, atklāsim, ka ir vēl viens izplatīts pelmeņu cepšanas veids – tie pirms tam tiek pāris minūtes apvārīti sālsūdenī un tikai tad likti uz pannas. Kaut daudziem šāds pelmeņu gatavošanas veids šķiet ērts, un pelmeņi pagatavojas vienmērīgi, tomēr vārīšanas procesā tie zaudē tik ļoti patīkamo, ceptiem pelmeņiem raksturīgo kraukšķīgumu, kas tālākas apstrādes procesā, diemžēl, vairs nav atgūstams.

Soli pa solim: kā pagatavot izcili gardus pannā ceptus pelmeņus
Foto: Shutterstock

Brīdī, kad konstatē, ka pelmeņi ir vienmērīgi zeltaini apcepušies no visām pusēm, pievieno pannas saturam verdošu ūdeni – tikai tik daudz, lai tas pelmeņus pārklātu līdz pusei. Morāli sagatavojies pamatīgai virtuves uzkopšanai, jo eļļa sprakšķēs uz visām pusēm. Veikli uzliec pannai vāku un pacietīgi gaidi, līdz pannas saturs "nomierinās", šo laiku veltot plīts un sienas flīžu spodrināšanai.

Kad pienācis īstais brīdis, nocel pannai vāku, uzgriez liesmu līdz maksimumam un 3–4 minūtes turpini cept pelmeņus, ik pa laikam apmaisot, lai tos "nepierautu" pie pannas.

Kad teju viss šķidrums ir iztvaikojis un pelmeņi sāk lipt pie pannas, tie ir gatavi. Nogriez liesmu, noņem pannu no plīts, papriecājies par garšīgo skatu un baudi ideāli izceptus pelmeņus, papildinot tos ar skābo krējumu, kas sajaukts ar karotīti adžikas.

Lai labi garšo!

Ja vēlies apgūt arī citus interesantus un varbūt ne tik ierastus veidus, kā gatavot un pasniegt pelmeņus, iedvesmojies no "Tasty" sarūpētajām receptēm.

Source

Tasty

Tags

Dienas padoms Pelmeņi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form