Soli pa solim: kā pagatavot nevainojami gardu leģendāro 'Pavlovu'
Foto: Shutterstock

"Pavlova" ir leģendām apvīta kūka, kas gatavota no gaisīga, putota olu baltuma un pasniegta ar putukrējumu un augļiem. Tā ne vien izskatās kārdinoši, bet arī garšo izcili, tādēļ to pagatavot vajadzētu iemācīties katram saldummīlim. Un, pretēji vispārpieņemtajam uzskatam, "Pavlova" ir arī viena no vienkāršāk pagatavojamām kūkām, jo lielāko tiesu darba paveiks jaudīgais mikseris. Ir jāņem vērā tikai pāris svarīgi nosacījumi, lai olu baltums uzkultos perfekti, pamatne izceptos kā nākas un putukrējums izdotos gaisīgs un vijīgs.

Šī gardā kūka radusies 20. gadsimta sākumā, kad pasaulslavenā balerīna Anna Pavlova pasaules tūres ietvaros viesojās Austrālijā un Jaunzēlandē. Kāds pavārs, kas bijis kaislīgs baleta un leģendārās krievu balerīnas dievinātājs, radījis šo gaisīgo kūku, vēloties materializēt savu sajūsmu kādā kulinārā šedevrā.

Daudzos avotos par kūkas dzimteni tiek uzskatīta Jaunzēlande, tomēr starp abām valstīm joprojām notiek aktīvas diskusijas par to, kurai tad pienākas šī gardā deserta pirmatklājēja lauri, jo gan Jaunzēlandē, gan Austrālijā "Pavlova" ir teju vai nacionālais ēdiens.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc "Pavlova" var neizdoties, ir olu baltumu kārtīga uzputošana, tādēļ uzzini, kas jāņem vērā, lai rezultāts būtu nevainojams.

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Olas Saldais krējums Tortes un kūkas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form