Soli pa solim: kā pareizi vārīt mēli, lai šķēlītes būtu sulīgas un mutē kūstošas
Foto: Shutterstock

Aromātiskā buljonā vārīta liellopa vai cūkas mēle, pateicoties gaļas maigajai struktūrai, izsmalcinātajai garšai un augstajai uzturvērtībai, tiek uzskatīta par īstu delikatesi. Šoreiz skaidrosim, kā mēli pareizi pagatavot, lai apstrādes procesā produkts saglabātu pēc iespējas vairāk vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu, turklāt rezultātā sulīgie un aromātiskie gaļas gabaliņi teju vai kustu uz mēles.

Lai mēli varētu izmantot dažādu ēdienu gatavošanai, to iepriekš jānovāra. Ir svarīgi ņemt vērā vairākus nosacījumus, lai, pieļaujot muļķīgas kļūdas, neatgriezeniski nesabojātu produkta garšu, rezultātā padarot to sīkstu un nebaudāmu. Lūk, vairāki padomi, ko iesaka speciālisti.

Kā sagatavot mēli vārīšanai

Soli pa solim: kā pareizi vārīt mēli, lai šķēlītes būtu sulīgas un mutē kūstošas
Foto: Shutterstock

Iesākumā mēli rūpīgi noskalo zem tekoša ūdens. Daudzas saimnieces pēc tam, kad mēle noskalota un nosusināta, ar asu nazi nogriež cieto mēles apvalciņu, bet tā rīkoties šajā etapā nebūtu ieteicams, jo līdz ar grūti atdalāmo apvalciņu nogriezīsi arī daļu vērtīgā un gardā mēles mīkstuma, skaidro portāls "Edimdoma".

Pēc noskalošanas liec mēli katliņā, pārlej ar ūdeni un mērcē vismaz 30 minūtes, tad tā pēc vārīšanas būs mīkstāka un maigāka.

Te var noderēt kāda viltība, ko piedāvā kulinārie eksperti no izdevuma "Cook's Illustrated" – gaļas noturēšana ūdenī, kas sajaukts ar cepamo sodu.

Kā skaidro paši eksperimenta veicēji, gaļas noturēšana ūdenī, kuram pievienota tējkarote sodas, palielina gaļā esošo pH līmeni. Tas toties padara sarežģītāku gaļā esošo proteīnu sasaisti, līdz ar to gaļa paliek sulīga un mīksta pēc tās pagatavošanas, turklāt saīsinās arī tās gatavošanas laiks.

Kas jādara? Traukā ielej remdenu ūdeni un pievieno apmēram 2 tējkarotes sodas, to izšķīdinot šķidrumā. Kad ūdens sagatavots, vienkārši ieliec tajā gaļu un noturi pusstundu.

Pēc tam, kad gaļa noturēta sodas ūdenī, to nolej, mēli noskalo, pārlej ar svaigu ūdeni un vāri.

Lasi tālāk un uzzini, kā mēli pareizi vārīt, lai tā izdotos mutē kūstoša, un kā to izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai.

Source

Tasty

Tags

Liellopa mēle Virtuves gudrības Cūkas mēle Liellopa gaļa Gaļas ēdieni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form