Soli pa solim līdz eklēriem. Foto meistarklase, kā mājās pagatavot dievīgos kārumus
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Eklēru popularitāte šobrīd ir neredzētos augstumos. Kur vien raugies, visur eklēri, eklēri un vēlreiz eklēri. Arī ''Tasty'' nespēj vienaldzīgi uz tiem noraudzīties, tāpēc profesionālas konditores vadībā apguvām slavēto un pelto eklēru gatavošanas mākslu. Jāsaka uzreiz – pēc soļu skaita varbūt tikai izskatīsies trakoti sarežģīti, taču patiesībā eklērus nudien var pagatavot ikviens, kurš kaut reizi cepis kūku. Atliek vien vadīties pēc norādēm un kafejnīcas cienīgi gardumi izdosies arī tev!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Ja vaicāsi konditoram, tas noteikti apstiprinās, ka plaucētā mīkla un eklēri noteikti nav tas sarežģītākais konditorejas izstrādājums. Atšķirībā no franču makarūniem, kruasāniem no pašgatavotas mīklas un citiem smalkiem izstrādājumiem, ar eklēru pagatavošanu vajadzētu tikt galā jebkuram. Arī mūsu meistarklases vadītāja Ina Poliščenka, kas ir restorāna ''Ferma'' konditore un Restorānu servisa skolas pasniedzēja, atzīst, ka šī brīža eklēru ''bums'' ir fenomenāls. Taču kā jau jebkura aktualitāte, arī eklēri ar laiku izies no modes, un to vietā ienāks kas cits. Kas tas varētu būt? Inas minējums ir spāņu populārais kārums ''churros'' – eļļā vārīts mīklas izstrādājums.

Soli pa solim līdz eklēriem. Foto meistarklase, kā mājās pagatavot dievīgos kārumus
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Taču, kamēr vēl esam eklēru zenītā, izmantosim šo iespēju un izglītosimies plaucētās mīklas gatavošanā. Ina atzīst, ka recepšu ir daudz un dažādas, taču pārsvarā atšķirīgs ir sastāvdaļu daudzums, bet pamats visās receptēs plaucētajai mīklai ir viens, un katrs var izvēlēties – gatavot no tās eklēru formas, vēja kūkas vai vēl ko citu. Šoreiz – lai top eklēri!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Konditoreja Lasāmgabali Meistarklase Virtuves gudrības
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form