Soli pa solim: neaizmirstami debešķīgs un uz mēles kūstošs tiramisu
Foto: Shutterstock

Tiramisu pavisam noteikti ir viens no tiem desertiem, kuram ļoti grūti atrast vienu īsto recepti, jo katrai itāļu pavarda saimniecei ir sava versija par labāko tiramisu, tāpēc no tām visām katrs var izkristalizēt savu labāko versiju. Ko pievienot vairāk, ko mazāk, ar ko variēt, lai paliek katra paša pārziņā, bet pamatlietas jāiegaumē jebkurā gadījumā.

Ja gribas liesu, figūrai draudzīgu desertu, ar kuru var mieloties bez raizēm, tiramisu noteikti nav tam piemērots. Kalorijas labāk nemaz nesākt skaitīt, bet, kā zināms, ar mēru viss ir atļauts. Un labāk apēst mazāk, lai ir neliela mazuma piegarša un ilgas gatavošanu atkārtot, nevis pārēsties līdz nemaņai un pēc tam gausties. Ja kūkas jau ēsts gana, tieši šis kārtainais deserts var būt īstais saldā vakara cēliena karalis Jaunā gada sagaidīšanā. Interesantus faktus par šo desertu vari izlasīt šeit, kur atklātas arī leģendas par šo debešķīgo kārumu.

Klasiskā tiramisu pamatsastāvdaļas

Dāmu pirkstiņi
Espresso kafija
Kafijas liķieris
Maskarpone krēmsiers
Olas
Rūgtais kakao pulveris
Cukurs

Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no tā, cik lielu porciju paredzēts gatavot, taču vidējai porcijai, lai paēstu 6-8 cilvēki, vajadzētu 300 g cepumu, 300 ml espresso, 30 ml kafijas liķiera, 500 g maskarpones, 3 olas, 150 g cukura un dažas ēdamkarotes kakao pārkaisīšanai. Dārgo maskarponi var aizstāt ar jebkuru citu bezpiedevu krēmsieru, taču tieši ar maskarponi deserts izdosies īpaši krēmīgs un zīdainas konsistences, turklāt vajadzēs mazāk cukura, jo krēms pats par sevi ir saldens. Šeit atradīsi ieteikumus, kā vēl var aizstāt maskarponi.

Klasiski šo desertu pasniedz lēzenā traukā, un tad griež gabalos vai ar lāpstiņu ņem pa porcijai, bet svētku reizēs var uzreiz desertu kārtot glāzēs. Tādā gadījumā nebūs nedz jādala deserts, nedz viesiem jālūdz porciju uzlikt vēlāk. Ja tas ir lielāks trauks, ņem vērā, ka vislabāk deserts garšos, ja tam būs vismaz trīs kārtas, tāpēc neizvēlies to lielāko trauku, lai nepietrūkst sastāvdaļu.

Source

Tasty

Tags

Itālijas virtuve Deserti
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form