Foto: Shutterstock
Vīnes strūdele ir leģendām apvīts un gardēžu garšas kārpiņas jau gadsimtiem kutinošs Austrijas populārākais deserts. Un, kā nu ne, jo trauslās mīklas kārtiņas teju vai kūst mutē, kopā ar bagātīgo pildījumu un maigu vaniļas mērci vai aukstu plombīra bumbu, veidojot tiešam nevainojamu garšu savienību. Šoreiz stāstīsim, kas jāņem vērā, lai, gatavojot strūdeli mājās, tā izdotos nevainojama – gluži kā no Vīnes smalkāko kafejnīcu piedāvājuma.

Vārds "strudel", tulkojumā no vācu valodas nozīmē – virpulis, atvars. Kaut popularitātes virsotnes šis ēdiens iemantoja 18. gadsimtā, senākā ar roku rakstītā strūdeles recepte saglabājusies Vīnes bibliotēkā jau no tālā 1696. gada, bet šī deserta vēsturiskās saknes sniedzas vēl senākā pagātnē.

Runā, ka ideja esot nošpikota no līdzīga turku konditorejas izstrādājuma – baklavas, ko austrieši iepazinuši jau 15. gadsimta vidū. Arī baklavas (gluži kā strūdeles) pamatā ir plānas, caurspīdīgas mīklas kārtiņas. Un tieši pareiza mīklas pagatavošana ir galvenais priekšnosacījums, lai strūdele izdotos.

Lasot tālāk, uzzināsi, kādi ir strūdeles mīklas gatavošanas pamatprincipi, kā pareizi sagatavot sulīgu pildījumu un ar kādām piedevām pasniegt Vīnes strūdeli īpašam garšu baudījumam.

Strūdeles mīklas gatavošanas pamatprincipi

Foto: Shutterstock

Strūdeles pildījuma sagatavošanas knifi

Foto: Shutterstock

Strūdeles formēšana un pasniegšana

Foto: Shutterstock

Ābolu strūdeles recepte

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!