Foto: Shutterstock
Iemesli, kādēļ sviests mīklas receptē ir jāaizvieto ar eļļu, var būt dažādi. Kādam ir alerģija pret piena taukiem, kāds ir vegāns, bet citam vienkārši mājās nav sviesta, bet ir vēlēšanās izcept kūku.

Visbiežāk kūku mīklās tiek izmantots sviests, kuru ļoti veiksmīgi var aizvietot ar eļļu. Kūkām vispiemērotākās būs neitrālas eļļas, bez specifiskas garšas un smaržas vai riekstu eļļas, kuras ļoti labi sader ar kūku saldumu un aromātiem. Ieteicamās eļļas ir vīnogu kauliņu eļļa, augu eļļa, filtrēta rapšu eļļa, valriekstu eļļa vai citu riekstu eļļa.

Sviests - eļļa


10 grami - 1 ½ tējkarote

15 grami - 2 ½ tējkarotes

30 grami - 1 ½ ēdamkarote

60 grami - 3 ēdamkarotes

75 grami - ¼ glāzes (250 ml)

115 grami - ¼ glāzes un 2 ēdamkarotes

150 grami - ½ glāzes

225 grami - ¾ glāzes

450 grami - 1 ½ glāzes

Izvelies kādu no musu kūkas receptēm un izcep kūku, smaržīgu, vasarīgu, ar ogu vai citronu skābenajiem akcentiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!