Sulīgs un mīksts liellopa gaļas cepetis – trīs soļi labākam rezultātam

Sulīgs un mīksts liellopa gaļas cepetis – trīs soļi labākam rezultātam
Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka perfekti pagatavotam cepetim, kas vai kūst mutē, ir grūti pretoties. Tuvojoties svētkiem, daudzi ir ideālās receptes meklējumos, bet, ja esi nolēmis improvizēt, vienmēr par labu nāks kāds lietderīgs padoms, lai cepetis izdotos pat tad, ja gatavots tiek "pēc sajūtām".

Lai liellopa gaļas cepeti krāsnī pagatavotu patiešām garšīgu un lai tas nebūtu sauss, portāls "Cooking Light" atklājis trīs soļus, kas novedīs pie kārotā rezultāta. Pirmais – gaļa bagātīgi jāapber ar garšvielām un jāatdzesē, otrais – tā cepeškrāsnī jācep lēni, bet trešais – cepetis jāapbrūnina. Labākam iznākumam, talkā vari ņemt arī kādu ļoti izpalīdzīgu rīku – virtuves termometru, lai piefiksētu, vai gaļa patiešām ir gatava.

Garšvielas un atdzesēšana

Pēc tam, kad izvēlēts ideālais liellopa gaļas gabaliņš cepetim, laiks ķerties pienācīgai tā sagatavošanai. Ja vēlies, lai gaļas gabals nesaplaktu un nezaudētu formu, vispirms to apsien ar resnu kokvilnas diegu apmēram četrās vietās ap gaļas gabaliņu. Pēc tam bagātīgi gaļu apber ar izvēlētajām garšvielām – liellopam derēs ne tikai sāls un pipari, bet arī rozmarīns, timiāns un citi aromātiski garšaugi. Pēc tam, kad garšvielas gaļā ieberzētas, aptin gabaliņu ar pārtikas plēvi vai foliju un noturi vismaz nakti ledusskapī (līdz 48 stundām maksimums). Noturēšana ledusskapī panāks, ka gaļā garšvielas patiesi labi sasūksies un cepetis būs labi iemarinējies.

Lēna cepšana cepeškrāsnī

Lai panāktu to, ka cepetis ir pietiekami sulīgs un nav sauss, to ieteicams cept cepeškrāsnī zemākos grādos ilgāku laiku. Ievieto cepeti cepamtraukā vai uz cepešpannas un cep krāsnī, kas uzsildīta līdz 120°C. Gaļas cepšana gan aizņems krietni ilgāku laiku par klasiskajām 2–3 stundām, taču rezultāts noteikti būs tā vērts. Izmanto virtuves termometru ar adatas galu – kad tas iedurts gaļā rāda, ka temperatūra ir aptuveni 51°C, cepetis ir gatavs.

Apbrūnināšana un cepeša "atpūtināšana"

Kad cepetis gatavs, izņem to no krāsns. Tad ķeries pie gaļas gabaliņa apbrūnināšanas, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu. Apsmērē cepeti ar izkausēta sviesta un olīveļļas sajaukumu un tad cepeti vai nu apbrūnini lielā, karstā pannā no katras puses, vai liec cepeškrāsnī (190°C) uz dažām minūtēm. Kad cepetis nedaudz apbrūnināts, atpūtini to vismaz 15 minūtes, lai gaļa saglabātu sulīgumu. Pēc tam cepetim noņem kokvilnas aukliņas un liec to galdā.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka