Foto: Shutterstock
Bez maiga un gaisīga putukrējuma mākoņa nav iedomājama ne "pavlova", ne tiramisu, ne virkne citu kārdinošu desertu, bet pat labākajiem no mums reizēm gadās pārcensties un putukrējumu pārkult. Lielākoties šī liksta ir labojama. Ja nu tomēr ir gadījies "aizputoties" tiktāl, ka putukrējumā jau ir jūtami sviesta gabaliņi – diemžēl tur gan nekas vairs nebūs līdzams. Vienkārši atvadies no sapņa par putukrējumu un turpini kult, lai iegūtu vismaz svaigu sviestu, ko ziest uz maizes.

Laimīgā kārtā vairums no mums tomēr neturpina kulšanu līdz sviesta līmenim, lai saprastu, ka krējums ir pārputots. Vai putukrējums šķiet pārāk stingrs, tā vietā, lai būtu maigs un vijīgs? Vai tas izskatās mazliet sauss un graudains, nevis mitrs un krēmīgs? Vai tas nepavisam nav zīdaini gluds, ziežot to uz biskvīta? Vai tavai uz tortes izspiestajai putukrējuma rozītei ir nepievilcīgi robainas, grubuļainas maliņas? Visas šīs pazīmes liecina, ka krējums ir pārputots, tomēr vairumā gadījumu viss vēl ir labojams. Kā? Pavisam vienkārši – pievienojot vairāk saldā krējuma, apgalvo portāla "Food52" speciālisti.

Tas arī ir faktiski viss noslēpums. Ja tavs putukrējums ir mazliet par daudz saputojies, vienkārši pielej klāt nedaudz auksta saldā krējuma un ar lāpstiņu iemaisi to, līdz putukrējums no sausa un graudaina kļūst mitrs un vijīgs. Vari pārbaudīt konsistenci, uzklājot nedaudz uz kūkas vai ar konditorejas maisiņu izspiežot rozīti – atkarībā no tā, kā esi paredzējis to lietot. Cik daudz krējuma pievienot? Tas jādara "uz aci". Bet, ja sākotnēji tika kulta aptuveni glāze saldā krējuma, tad droši vari pievienot 2–4 ēdamkarotes vai pat vairāk, ja tas šķiet nepieciešams. Ja netīšām gadās pielikt par daudz, un putukrējums šķiet pārāk šķids, vari to vēl pavisam nedaudz pakult, lai padarītu stingrāku. Pavisam vienkārši, vai ne?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!