Foto: Shutterstock
Neviena torte vai mazākā kūciņa nav iedomājama bez kārtīga krēma vai glazūra. Sausu biskvītu taču neēdīsim, vai ne? Viens no visplašāk izmantojamajiem krēmiem ir klasiskais sviesta – to var ziest gan kārtīgās lauku tortēs, gan uz modernajām kūkām, kuru maliņas vien nolīdzinātās, gan uzspiest skaistas rozītes uz mazajiem kēksiņiem. Kā pagatavot ideālo sviesta krēmu?

Pamatu pamats, protams, krēma receptei ir nesālīts sviests, kas noturēts istabas temperatūrā un ir patiesi mīksts. Vislabāk sviesta krēmu izdosies sakult virtuves kombainā ar miksera slotiņu palīdzību – tādā veidā nenogurs roka un pakāpeniski sviestam varēsi pievienot visas citas nepieciešamās sastāvdaļas. Pirms ķerties pie darbiņa, sagatavo visu nepieciešamo – sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un mazliet saldā krējuma.

Tā kā sviestam jābūt mīkstam, to noturi istabas temperatūrā vismaz stundu. Mīkstais sviests labāk sakulsies, būs gaisīgs un iegūs sviesta glazūrai tik raksturīgo gaišo krāsu, norāda "Thekitchn" speciālisti. Viņi atklājuši arī ideālo sastāvdaļu attiecību un krēma kulšanas principus. Lielai porcijai sviesta krēma vajadzēs 230 gramus sviesta, līdz pat 400 gramiem izsijāta pūdercukuru, tējkaroti vaniļas ekstrakta un 2 ēdamkarotes saldā krējuma.

Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, sviestu liec virtuves kombainā un kul vidējā ātruma režīmā dažas minūtes (aptuveni 3–4), lai masa kļūtu gaišāka. Tad samazini ātrumu uz pavisam zemu un pakāpeniski pievieno sviestam pūdercukuru, taču visu ne uzreiz. Sāc ar 200 gramiem. Tad palielini virtuves kombaina ātrumu un ļauj abām sastāvdaļām mīties zem miksera slotiņām.

Pēc tam kad sviests ar pūdercukuru sajaucies, atkal samazini ātrumu uz mazāko. Pievieno sviesta krēmam vaniļas ekstraktu un saldo krējumu. Ļauj virtuves kombainam aptuveni minūti kult sviesta krēmu. Pēc tam palielini kombaina ātrumu virs vidējā un pievieno krēmam atlikušo pūdercukuru. Turpini kult, līdz sviests kļuvis teju balts, ir gaisīgs un krēms atbilst ziešanas konsistencei. Kad tāds iegūts, pārstāj kulšanu un ļaujies kūku dekorēšanas un pildīšanas priekam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!