Foto: DELFI
Neatņemama Ziemassvētku gaidīšanas sastāvdaļa ir piparkūku cepšana un apgleznošana, ieskaujot mājokli dievīgā smaržā. Tā nu ''Tasty'' devās apgūt glazūras pagatavošanu un iemācīties skaisti dekorēt piparkūkas dažādos rakstos.

Protams, vieglākais ceļš ir doties uz veikalu un iegādāties gan izceptas piparkūkas, gan gatavu glazūru, vien ļaujot vaļu zīmēšanas mākslai, taču radošāka un noteikti ģimeni satuvinošāka nodarbe būs, ja cepsiet un glazūru jauksiet paši. Par piparkūku cepšanu vairāk lasiet šajā rakstā, bet video materiālā vari apgūt gan glazūras pagatavošanu, gan meistarklasi zīmēšanas tehnikā.

Glazūrai nepieciešams viens olas baltums un 100-150 g pūdercukura. No atribūtiem vajadzīgs būtu mikseris vai virtuves kombains, var izlīdzēties arī ar putojamo slotiņu vai karoti, taču tad darbiņš būs laikietilpīgāks. Vēl sarūpē sietiņu, lai pūdercukuru var izsijāt un glazūrā nebūtu neviena kunkulīša.

Darba gaita. Vispirms bļodā puto olu baltumu un tad, kad tas kļuvis putains, gaisīgs, pamazām pievieno pūdercukuru. Glazūra ir gatava, kad tā vairs nav līstoša, bet formu saturoša un putojot dzirdama čaugana skaņa. Kolīdz glazūra ir gatava, pildi to konditorejas maisiņā vai izveido tūtu no cepamā papīra (parādīts video materiālā). Ja vēlies glazūrai piešķirt kādu īpašu toni, izmanto biešu sulu, kurkumu vai speciālo pārtikas krāsvielu. Vairāk par tās izmantošanu uzzināsi video.

Piparkūku apgleznošanas meistare demonstrē gan to, kā uzvilkt perfektas un taisnas līnijas uz piparkūkas, gan vienkāršākas tehnikas glītiem zīmējumiem.

Video meistarklase:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!