'Tasty' eksperiments ar frī kartupeļiem: nogatavināt cepeškrāsnī vai divreiz vārīt eļļā?
Foto: Shutterstock

Frī kartupeļu zeltainie stienīši, kuri tik labi garšo ātro uzkodu ēstuvēs, mājās gatavoti, reti kad izdodas tādi, kā cerēts – apkārt kraukšķīgi un ar mīkstu vidiņu. Tieši tāpēc nolēmu pārbaudīt divas populāras frī katupeļu gatavošanas metodes, lai noskaidrotu, kura no tām, manuprāt, ir labākā.

Lai pagatavotu frī kartupeļus, apbruņojos ar vajadzīgajiem piederumiem: pietiekami lielu katlu ar biezu dibenu, putu karoti, kartupeļiem, sāli, eļļu un papīra dvieļiem

Kartupeļus nomizoju (fritēšanai jāizvēlas šķirne, kurā ir iespējami mazāk cietes), sagriezu aptuveni centimetru biezos stienīšos, ieliku lielā bļodā, pārlēju ar aukstu ūdeni. Pēc minūtēm desmit ūdeni nolēju, kartupeļu stienīšus vēlreiz noskaloju un rūpīgi nosusināju ar papīra dvieli. Tas nepieciešams, lai kartupeļos nebūtu pārlieku daudz cietes.

Source

Tasty

Tags

Kartupeļi Sarakstu karuselis Kartupeļu ēdieni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form