Foto: DELFI
Internetā var atrast lērumu pamācību visiem dzīves gadījumiem, bet uzzināt to, vai ieteikums tiešām "strādā", iespējams tikai pašam to pārbaudot praksē. Grila sezonai par godu "Tasty" nolēma notestēt tīmeklī uzietu triku, kā veikli iekurināt grilu, neizmantojot degšķidrumu. Uzzini, kā tad mums gāja!

Ideja ir ģeniāli vienkārša – saber grilā tik daudz ogļu, cik nepieciešams, bet virs tām novieto tukšu olu kasti (šim nolūkam derēs tikai olu kastes no kartona). Olām paredzētajos padziļinājumos saliek atbilstoša izmēra ogles.

Kad tas paveikts, olu kasti aizver un no viena stūra piešķil tai liesmu – kartons aizdegsies un degot iekvēlinās iekšā saliktās ogles. Mēs pārliecinājāmies, ka šis paņēmiens praksē strādā nevainojami – pietika ar vienu sērkociņu, lai pēc pāris minūtēm olu kaste jau būtu nosvilusi. Tad atlika vien kvēlojošās ogles sajaukt ar pārējām un nedaudz uzvēdināt, lai jau pēc 10 minūtēm tās būtu ideāli piemērotas grilēšanai.

"Tasty" atzinums

Šis ir tiešām vienkāršs, ērts un efektīvs grila iekurināšanas veids. Svarīgi, ka var iztikt bez degšķidruma, šādi ietaupot gan naudu, gan arī izvairoties no tā, ka grilētai gaļai būs netīkama piegarša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!