Ķirbja vok sautējums ar tītaru un pupiņām
Foto: Shutterstock

Sautējums, protams, ir burvīga maltīte. It īpaši, ja tajā bez dārzeņiem ir arī mīksti gaļas gabaliņi. Taču vakardienas vai pat aizvakar sutinātajai maltītei var piešķirt otro elpu, pagatavojot no tās pavisam ko citu. Lūk, trīs idejas, kā lietderīgi izmantot sautējumu arī pāris dienas pēc pagatavošanas!

Pagatavo mērci makaroniem

Vispirms sautējumu uzsildi, lai tā šķidrums uzsiltu un gaļas gabaliņi nošķirtos no pārējām sastāvdaļām. Gaļas gabaliņus saplucini un pievieno atpakaļ karstajā sautējumā. Sautējumu karsē, līdz tā šķidrums sabiezējis, pēc tam pievieno svaigi sakapātus garšaugus, garšvielas un citas sastāvdaļas. Pasniedz kopā ar kārtīgi novārītiem makaroniem – tos var iemaisīt sautējumā vēl pirms likšanas šķīvī.

Pagatavo pildītos makaronus

No sautējuma izlasi gaļas gabaliņus un uzkarsē tā šķidrumu, lai tam būtu bieza konsistence. Gaļas gabaliņus sadali mazākos un sajauc kopā ar sautējuma šķidrumu. Piešķir pildījumam izteiktāku garšu ar svaigiem garšaugiem vai garšvielām. Pēc tam pildi iegūto masu lielos makaronos, kurus pēc tam apcep cepeškrāsnī.

Uzbur no sautējuma zupu

Ja trešo dienu pēc kārtas negribas ēst to pašu sautējumu, pagatavo no tā zupu. Liec katlu uz plīts, un, pirms sāc sildīt, pievieno aptuveni 300–500 mililitrus vistas vai liellopa buljona. Ja vēlies zupu biezāku, klāt pieber nedaudz rīsus vai smalkus makaronus. Vāri zupu tik ilgi, līdz pievienotie rīsi vai makaroni izvārījušies un zupa gatava!

Un kā tu izmanto pāri palikušo sautējumu?

Source

Tasty

Tags

Garšaugi Virtuves gudrības Makaroni Sautējumi Zupas un buljoni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form