Foto: Shutterstock



Avokado ir viens no veselīgākajiem produktiem - to ieteicams ēst svaigu, tādējādi uzņemot daudz nepiesātināto tauku, kas veselībai ir ļoti noderīgi. Avokado var likt uz maizītes, salātos un pat izmantot desertu gatavošanā.

Kā tikt galā ar avokado, kad tas ir nonācis no veikala plaukta mūsu virtuvē? Kā skaisti un veikli sagriezt šī augļa mīkstumu? Piedāvājam īsu ieskatu avokado sagatavošanā.

Kā izvēlēties avokado?

Pirmā lieta jāizdara, jau iegādājoties avokado: jāpārbauda, vai tas ir mīksts un nogatavojies. Ja plāno to izmantot uzreiz, izvēlies īpaši nogatavinātu avokado. Ja nesteidzies, mājās pārnesto avokado noliec uz palodzes un pagaidi pāris dienas - tas kļūs mīksts, ko var pārbaudīt, ar pirkstu iespiežot avokado miziņā.

Kā sadalīt avokado?

Ņemam nazi un griežam ar to apkārt avokado gareniskā virzienā - dziļumā nazis atdursies pret vidū esošo kauliņu un tas ir mūsu orientieris. Kad esam to paveikuši, nazi liekam malā un satveram avokado no abām pusēm un pagriežam katru pusi pretējā virzienā. Abām pusītēm vajadzētu atdalīties no kaula. Kaulu izņemam, tajā viegli "iesitot" nazi, to pagriežot un pavelkot uz augšu. Ja avokado ir nogatavojies, šis process būs ļoti vienkāršs.

Kā sagriezt avokado?

Ņem nazi un ar tā asmeni sagriez avokado mīkstumu - no sākuma vertikāli, pēc tam horizontāli, izveidojot skaistus kvadrātiņus. Jāgriež uzmanīgi, lai nesagrieztu avokado mizu, jo tai jāpaliek neskartai. Tad ņem ēdamkaroti un izņem mīkstumu, liekot karoti pēc iespējas tuvāk mizai. Lai mīkstums nepaliktu brūns, uzreiz apslaki to ar citronu sulu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!