Foto: Shutterstock

Granātāboli ir ne tikai bagātīgi ar vitamīniem, bet arī ļoti, ļoti gardi. Taču, lai tiktu pie garšīgajām sēkliņām, var nākties krietni vien pasvīst un noņemties, ja to dara, plēšot sēkliņas no augļa pa vienai vien. Lūk, trīs paņēmieni, kā iztīrīt granātābolu bez milzu ķēpas!

Pirmajam un visvienkāršākajam variantam pietiks ar pašu granātābola augli, karoti, nazi un trauku, kur sabērt izlobītās sēkliņas. Granātābolu vispirms šķēršām (horizontāli) pārgriez uz pusēm. Tad ņem vienu augļa pusīti, turi stingri rokās un ar griezuma vietu pavērstu uz leju pret trauku, padauzi ar karoti pa mizas pamatni. Sēkliņām fiksi un ātri vajadzētu sakrist trauciņā. To pašu atkārto ar otru granātābola pusīti.

Skaties, cik veikli tas sanāk Džeimijam Oliveram:

Otrs paņēmiens ir mazliet piņķerīgāks. Vispirms granātābolam nogriez apmēram centimetru biezu cepurīti. Tad gareniski iegriez 4–5 vietās puscentimetra līdz centimetra dziļumā, lai veidotos daiviņas. Griezumus mēģini veikt vietās, kur ir augļa iekšējā membrāna – to vari noteikt, paskatoties nogrieztajā augļa augšā. Kad tas paveikts, lēnām plēs vaļā augļi un izņem no tā sēkliņas.

Trešais paņēmiens tik tiešām neliks nopūlēties. Būs vajadzīgs granātābols, nazis, bļoda ar aukstu ūdeni un sietiņš nokāšanai. Tāpat kā iepriekšējā paņēmienā, nogriez granātābolam augšu un izgriez daivas. Tad daivas iemērc ūdenī un ar pirkstiem izlobi sēkliņas. Granātābola iekšējās miziņas nostāsies ūdens virspusē – tās nosmel nost. Bet izlobītās sēkliņas pēc tam izkās caur sietiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!