Par kūkām pierasts domāt kā par lielu mākslu. Un kā nu ne? Vajadzīga precizitāte un pacietība. Tajā pašā laikā ne visi gardumu mīļi spēj sadraudzēties ar smalkajām miltu, olu, taukvielu un cukura proporcijām. Tādos gadījumos lieti noder gatavie miltu maisījumi, uz kuru etiķetēm atrodamas ātri pagatavojamas receptes. Tomēr ir vēl vairāki veidi, kā eksperimentējot var pagatavot kūkas dažādām gaumēm.

Šajā reizē bloga "Kristinesreceptes.lv" autore Kristīne Deiliko piedāvā trīs vienkāršas idejas, kā no viena "Ātrās kūkas" maisījuma veida pagatavot dažādas kūkas, kūciņas un pat kapkeikus jeb glazūrkēksiņus. Lai izdodas tas, kas dažreiz laika trūkuma, laiskuma vai pacietības trūkuma dēļ nesanāk!

Mazās kūkas: mafini vai tējas kūkas

Tev vajadzēs mīklu, ko pagatavo no maisījuma "Ātrā kūka", un pistācijas.

Krēma pagatavošanai būs nepieciešams:

  • ēdamkarote svaigā siera (piemēram, Mascarpone)
  • 5 ēdamkarotes sviesta
  • 2-3 tējkarotes vaniļas cukura
  • 2 glāzes pūdercukura

Pagatavošana

Kēksu cepšanas formā ieliec papīra formiņas. Salej mīklu papīra formiņās, aizpildot divas trešdaļas (ne līdz pašai augšai).

Ja gatavo kēksus bez krēma, vari uzbērt sadrupinātus riekstus - pistācijas vai mandeles.

Liec cepties uzkarsētā cepeškrāsnī. Pārbaudi pēc 15, 20, 25 minūtēm, vai nav jau gatavs. Katra plīts ir citādāka, tāpēc grūti noteikt precīzu cepšanas laiku. Skaties, lai nepiedeg. Pārbaudi, vai gatavs, iedurot koka irbulīti mīklā. Ja izvelkot tas ir sauss un nav pielipusi mīkla, tad kūka ir gatava un vidū izcepusies.

Izņem no plīts un atdzesē. Pagatavo krēmu: sajauc svaigo sieru ar sviestu, pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru un kārtīgi izmaisi, sakul vai sablendē, kamēr cukurs izkūst un izveidojas viendabīga masa.

Iepildi krēmu konditorejas piltuvē un dekorē tējas kūciņas ar dažādiem ornamentiem.

Ābolu pīrāgs

Tev vajadzēs mīklu, ko pagatavo no maisījuma "Ātrā kūka", kā arī nomizotus un šķēlītēs sagrieztus ābolus, vienu olu, kanēļa cukuru un skābo krējumu.

Pagatavošana

Ielej formā mīklu. Izkārto virsū ābolu šķēlītes (vai citus augļus – rabarberus, persikus u. tml.).

Liec cepties uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābā krējuma un olas maisījumu, pārkaisi ar kanēļa cukuru (vai atsevišķi cukuru un kanēli). Cep vēl 10-15 minūtes, un gatavs.

Zemeņu torte

Tev vajadzēs mīklu, ko pagatavo no maisījuma "Ātrā kūka".

Pildījumam:

  • glāze zemeņu + zemenes dekorēšanai
  • 200 g Mascarpone siera
  • glāzi saldā krējuma
  • 2-3 tējkarotes vaniļas cukura
  • 3-4 ēdamkarotes cukura
  • paciņu želatīna

Pagatavošana

Izcep biskvītu – kūkas pamatni. Atdzesē un sagriez 2 vai 3 daļās.

Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni.

Sablendē zemenes.

Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un ar mikseri saputo stingrās putās. Pievieno Mascarpone sieru. Kārtīgi izmaisi (vari izmantot arī mikseri).

Uzsildi zemenes vai nu uz plīts vai mikroviļņu krāsnī. Pievieno uzbriedināto želatīnu un siera-putukrējuma masu. Samaisi visu kārtīgi. Atstāj nedaudz pastāvēt, lai krēms sāk nedaudz sacietēt – tā būs vieglāk darboties.

Smērē krēmu starp biskvīta kārtām, no malām pa virsu kārto svaigas zemenes. Liec kūku ledusskapī, lai zemeņu krēms sastingst.

Izņem no ledusskapja, atsvaidzini zemenes ar zemeņu sulu, dekorē kūkas maliņas ar sadrupinātiem pistāciju riekstiem. Vari arī kūkas virsmu dekorēt ar pistācijām.
Pistācijas ļoti labi der, jo ir nedaudz zaļas – labi sader krāsas, un ir nedaudz sāļas, kas rada lielisku garšu.

Vienkārši un ļoti gardi! Zemeņu vietā vari izvēlēties mellenes vai citas ogas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!