Foto: Shutterstock
Bez ūdens diena nav iedomājama – tas nepieciešams ne vien, lai veldzētu slāpes, bet arī pavisam vienkārši – izdzīvotu. Ja arī viena no tavām Jaunā gada apņemšanām ir dzert vairāk ūdeni, tad idejas, kā to uzfrišināt, lieti noderēs. Ūdens papildināšana ar dažādiem augļiem un garšvielām ir arī tīri praktiska, jo, padarot to garšīgāku, vieglāk būs izdzert uztura speciālistu noteikto dienas normu.

Ar garšām papildinātie ūdeņi nav domāti tikai un vienīgi vasarai. Arī aukstākajos gada mēnešos var atrast sastāvdaļas, kas būs ideāli piemērotas baudīšanai spelgonī, jo ūdeni var dzert kā viegli remdenu, tā siltu. Iedvesmojies no garšu kombinācijām un uz priekšu – padari ūdens dzeršanu par baudāmu procesu, nevis galēju nepieciešamību!

Citroni + ingvers + dzērvenes + medus + rozmarīns – citrusaugļu un saaukstēšanās sezonā viena no labākajām receptēm būs ūdens ar citrona šķēlītēm, dzērvenēm, ingveru un medu, kam pievienoti arī daži rozmarīna zariņi. Visas sastāvdaļas liec lielā sulas krūzē un pārlej ar siltu ūdeni, pēc tam viegli apmaisot.

Citroni + mandarīni – vienkārša recepte, kuras pagatavošanai būs nepieciešams viens citrons un četri nelieli mandarīni. Citronus sagriež šķēlītēs, bet mandarīnus nomizo un pārgriež uz pusēm horizontālā virzienā. Visu liek sulas krūzē un aplej ar ūdeni, atstāj ievilkties uz dažām stundām. Ja dzērienu gribas nedaudz saldāku, var pievienot kvalitatīvu kļavu vai agaves sīrupu.

Apelsīni + vaniļa + kanēlis – izteikti aromātisks ūdens, kas pie reizes būs bagāts ar C vitamīnu. Apelsīnu nomazgā un sagriez šķēlītēs, sagatavo vaniļas pāksti vai pat divas, ja ūdens trauks ir liels, kā arī divas kanēļa standziņas. Visu liek lielā ūdens krūkā un aplej ar remdenu ūdeni. Pēc tam ļauj tam pāris stundas ievilkties.

Bumbieri + granātābols + krustnagliņas – viegli saldens un izteikti smaržīgs ūdens, kas pēc aromāta tā vien atgādinās nesen pagājušos Ziemassvētkus. Bumbieri sagriež ripiņās, granātābolam izņem sēkliņas un pieber klāt veselas krustnagliņas. Kā ierasts, visu saber lielā dzērienu krūzē un aplej ar ūdeni. Pēc tam ļauj ievilkties pāris stundas.

Greipfrūts + rozmarīns + gurķis – greipfrūtu sagriež šķēlītēs un pēc tam ceturtdaļās, gurķi nomazgā un sagriež ripiņās. Augļa un dārzeņa gabaliņus saber dzērienu traukā, pievieno pāris rozmarīna zariņus un visu aplej ar ūdeni. Pēc tam ļauj ievilkties pāris stundas. Bet, tā kā ziemā gurķi nav nopērkami vietējie, bez tiem var arī iztikt, ūdeni papildinot vien ar greipfrūtiem un rozmarīnu.

Un kāda ir tava iecienītākā garšu kombinācija ūdenim?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!