
Svētkos maizītes pilda gan galda dekora funkciju, gan palīdz remdēt izsalkumu, gaidot, kad galdā beidzot tiks celts cepetis un štovēti kāposti. Maizītes parasti pazūd vienas no pirmajām – roka pati stiepjas pēc tām, un tu pat nemani, ka šķīvis jau ir tukšs. Ikrmaizītes, siermazītes, lašmaizītes, desmaizītes - ir tik daudz iespēju demonstrēt viesiem savu radošumu! Lūk, 12 vienkāršas idejas svētku galdam, kas būs pa spēkam katram.
Ļoti ērti mazo kumosmaizīšu gatavošanai ir izmanot dažādas cepumu un piparkūku formiņas. No izvēlētās maizes izspied zvaigznītes. Tās pārzied ar eļļu, liec maizītes karstā cepeškrāsnī un viegli apgrauzdē. Atdzisušas maizītes pārzied ar biešu humusu (recepti meklē te), virsū liec otru maizes zvaigznīti, tad šķēlīti marinētas siļķes. Visu saspraud ar uzkodu irbulīti, dekorē ar dilles zariņu.

Maizes atgriezumus vari izmantot, sakaltējot un pagatavojot no tās rīvmaizi kotlešu, karbonāžu un citu labumu panēšanai.
Garneļu uznāciens

Apgrauzdē vēlamās formas maizīti kumosiņa pamatnei. Uz tās smērē gardu krēmu (recepti atradīsi te) un grezno ar pannā ceptām garnelēm, kas tik jauki satinušās ritenī.
Tīģergarneļu pagatavošanai nepieciešams pavisam īss laiks – vien pāris minūtes, lai tās būtu perfekti rozā un maigas. Pārāk ilgi ceptas garneles kļūs sīkstas un būs nebaudāmas. Kā zināt, ka garneles ir gatavas? Pavēro, kā tās izskatās pannā – ja garneles ieliekušās un izskatās pēc skaista "C" burta, ir viegli rozā, tad tās ir ideāli apceptas. Bet, ja garneles ir sarāvušās un atgādina apaļu "O" burtu, tad tās jau būs pārceptas un sīkstas.
Lasi tālāk un uzzini receptes vēl 10 uzkodu maizītēm garšīgiem svētkiem.
Tags
Jaunais gads Ziemassvētki Kanapē un sviestmaizes UzkodasComment Form

