Foto: Shutterstock
Reizēm produkti aizstāvas ledusskapī. Tie ir nopirkti, bet dažādu iemeslu dēļ reizēm netiek uzreiz patērēti. Internetā atradām ieteikumu, ka, uzglabājot biezpienu vai krējumu, trauku, kurā tas pildīts, apgāž "kājām gaisā". Tādā veidā traukā veidojoties vakuuma efekts un produkti saglabājoties ilgāk svaigi, jo baktēriju attīstība tiek kavēta. Vai tas tiešām tā ir, lūdzām komentāru veikala-kafejnīcas "Sirmais & Dreibants" šefpavāram Ērikam Dreibantam.

Krējuma un biezpiena glabāšana šādā veidā šefpavāram nešķita lietderīga, jo tie ir produkti, kas viņa virtuvē tiek samērā ātri patērēti un ilgi ledusskapī neaizstāvas. Tomēr, komentējot pašu principu, Ēriks Dreibants atzīmēja, ka tas nav nekas jauns, piemēram, gatavojot ievārījumus vai konservus, burciņas arī tiek apgrieztas apkārt. Salīdzinot ar krējumu, karstā ievārījuma burciņā patiešām veidojas vakuuma efekts.

Šādu uzglabāšanas veidu viņš ieteica izmantot, drīzāk, eļļā sablendētu zaļumu mērcēm, piemēram, mājās gatavotam pesto. Tā kā zaļumi netiek termiski apstrādāti un uzreiz netiek patērēti, tad produkta virskārtā var attīstīties pelējums.

Ja nolem šādi uzglabāt vai nu zaļumu mērci, vai krējumu, noteikti pārliecinies, ka vāciņš turas stingri un, apgāžot burciņu, krējums neiztecēs pa visu ledusskapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!