Foto: Shutterstock
Tā kā ikdienas virtuves gaitās viens no iecienītākajiem un slaidajai līnijai draudzīgākajiem produktiem ir tieši vistas gaļa, tad nemitīgi meklējam veidus, kā to pagatavot izcili gardu. Lūk, vienkāršs triks, kā bez liekām taukvielām un liekām pūlēm pagatavot izteikti sulīgas un aromātiskas vistas filejas cepeškrāsnī!

Pirms gatavošanas pārliecinies, lai vistas filejas būtu vienāda biezuma, Ja nepieciešams, nedaudz saplacini, izmantojot gaļas āmuriņa plakano pusi. Gatavošanai izmanto cepamtrauku, bet visu maģiju paveiks vienkārša cepampapīra sloksne, kas ieziesta ar sviestu, norāda "Thekitchn". Cepamtrauku viegli iesmērē ar sviestu vai iezdied ar eļļu, tad tajā saliec 3–4 vistas krūtiņas.

Kad gaļa ir traukā, pārkaisi to ar jūras sāli, pipariem un citām garšvielām. Noteikti izmanto arī svaigos garšaugus, kas gaļai piešķirs izteiksmīgu aromātu, piemēram, pētersīļu, koriandra, rozmarīna un timiāna zariņus. Starp gaļas gabaliem liec arī daiviņās sagrieztu citronu, apelsīnu vai laimu – citrusi cepšanas laikā iztvaikos, mitrinot gaļu, kā arī piešķirs vistai patīkamu garšu bez iepriekšējas marinēšanas.

Pēc tam, kad vista ar garšvielām un citrusu daiviņām salikta cepamtraukā, ņem cepamtrauka izmēram piegrieztu cepampapīra sloksni. To apzied ar sviestu. Tad ar sviesta pusi uz leju, liec sloksni virsū traukam un kārtīgi piespied, lai sloksne apkļautu visus gaļas gabaliņus. Liec vistu cepties krāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C, aptuveni 25–30 minūtes.

Vistu īpaši sulīgu padarīs tieši tas, ka gaļa tieši nesaskarsies ar karstumu. Tādējādi karstais gaiss nesausinās gaļas virsējo kārtu. Vista vienkārši cepsies, vienlaikus tvaicējoties citrusu daiviņu sulā, kuru aizturēs cepampapīra sloksne.

Lūk, vēl 10 idejas vakariņām, kā pagatavot vistas krūtiņas, lai tās izdotos sulīgas un aromātiskas.

Ceptas vistas krūtiņas ar paprikas mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda krāsnī cepta vistas krūtiņa ar kraukšķīgu ādiņu, zaļajiem sīpollokiem un pikantu paprikas mērcīti. Vieglām pusdienām vai vakariņām tieši laikā!

Lasīt vairāk

Pildīta vistas krūtiņa ar spinātiem un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Sulīgas vistas krūtiņas, kas pildītas ar veselīgajiem spinātiem un sadrupinātu fetas sieru. Pasniedz pusdienās vai vakariņās ar salātiem, tvaicētām pupiņām vai zaļajiem zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Vistas krūtiņa 'papiloti'

Foto: Publicitātes attēli

Lai pagatavotu šo veikala-kafejnīcas "Sirmais & Dreibants" šefpavāra Ērika Dreibanta vistas filejas recepti, būs vajadzīgas pergamenta papīra loksnes (40 x 40 cm), no kurām varēs salocīt kabatiņas. Pēc cepšanas ēdienu pasniedz, neizņemot no papīra kabatām, bet liek uz šķīvja un papildina ar salātiem.

Lasīt vairāk

'Lipīgā' vistas krūtiņa ar laimu un mango salsu

Foto: Vida Press

Svaigu garšu tik ierastajai vistai piešķirs laims – tā sula ir arī teju galvenā šīs receptes sastāvdaļa, kas padara vistas krūtiņu viegli lipīgu un iekaramelizē.

Lasīt vairāk

Vistas krūtiņa sinepēs un medū

Tie, kuri jau ilgāku laiku seko līdzi manam kulinārajam blogam, zina, ka virtuvē esmu ļoti radoša. Lazanjas zupa, makaronu un siera zupa, salātu pica, bekons šokolādē... Bet ir tādas reizes, kad es vēlos gatavot kaut ko pavisam vienkāršu. Kaut ko tādu, kas neprasa braucienu uz lielveikalu, jo visi nepieciešamie produkti jau ir mājās. Kaut ko tādu kā šī vistas krūtiņa medū un sinepēs.

Lasīt vairāk

Vistas krūtiņa ar ķiploku pildījumu

Foto: Shutterstock

Ja garšo putna baltā gaļa un ķiploki, šis ēdiens noteikti jāpagatavo - pikantais pildījums gaļai piešķir īpašu aromātu. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Vistas krūtiņa ar ziedkāpostu biezeni

Vienkārša ideja vakariņām - vistas krūtiņa ar ziedkāpostu biezeni! Recepti piedāvā šova "Mūsdienu Latvijas garša" finālists, restorāna "Tex-Mex Republic" ēdienkartes autors Artūrs Freibergs.

Lasīt vairāk

Vistu krūtiņas melnajos piparos ar ceptu kāpostu šķēlēm un krējuma mērci

Foto: Santa Maria

Piparotas vistu krūtiņas ar sulīgām kāpostu daivām, ceptiem citroniem un skābā krējuma mērci – īsteni rudenīgs garšu baudījums.

Lasīt vairāk

Vienkāršās vistu krūtiņas ar krāsnī ceptiem dārzeņiem un kartupeļiem

Foto: Santa Maria

Pagatavojot vistu krūtiņas ar krāsnī ceptiem sakņu dārzeņiem un kartupeļiem, jūs piešķirsiet vistas gaļai garšu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu!

Lasīt vairāk

Tvaicēta vistas krūtiņa ar sparģeļiem, pavasara spinātiem un kaņepju eļļu

Foto: Publicitātes attēli

Vienkāršās, viegli pavasarīgās vakariņās var sagatavot tvaicētu vistas krūtiņu ar sparģeļiem un zaļumiem. Īpašu noti piešķirs kaņepju mērce. Recepti piedāvā veikala-kafejnīcas "Sirmais & Dreibants" šefpavārs Ēriks Dreibants.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!