Vāru, vāru ievārījumu: speciālista padomi perfektām saldajām burciņām
Foto: Shutterstock

Pienācis īstais brīdis, kad gatavot saldos krājumus ziemai – ievārījumus. Zemeņu sezona teju, teju beigsies, bet visas citas vasaras ogas vien tagad ienākas – sārtojas jāņogas, ķirši pilnbriedā tumšojas, bet upenes pa vienai vien nogatavojas krūmos. Tāpēc lieti noderēs apgūt dažas lietas, ja ievārījumu vārīsi pirmoreiz, vai atsvaidzināt atmiņu, pirms ķeries pie šī darbiņa atkārtoti.

Tāpēc Tasty.lv vērsās pie profesionāļiem, kuriem tagad ir īstais ievārījumu laiks. Uz mūsu jautājumiem atbildēja "Durbes Veltes" saimniece Evija Kopštāle. Evija atbildēja uz svarīgajiem jautājumiem par to, ko darīt iesācējam, kādu cukuru, ievārījumu vārot, izvēlas "Durbes Veltes", kā arī skaidroja, ar kādu karoti maisa ievārījumus, kad tos vāra.

Tags

Baudi vasaru! Sarakstu karuselis Citronu sula Dzērvenes Āboli Kazenes Citroni Ievārījuma cukurs Avenes Ogas Cukurs Upenes Ķirši Jāņogas Zemenes Ievārījums Ievārījumi, džemi un marmelādes

Comment Form