Vasaras garša burciņā: bazilika pesto gatavošana soli pa solim
Foto: Shutterstock

Pagatavot pesto – neizklausās sarežģīti, tomēr nereti pēc pašu meistarotā degustēšanas nākas secināt, ka ir garšoti labāki. It kā gaužām vienkārša šķiet mērces pagatavošana, tomēr ir svarīgas nianses, kuras ievērojot, izdosies tikt pie kārotās mērces. Liec lietā bunti bazilika un iekonservē vasaras garšu burciņā, ar ko pēcāk papildināt dažādas maltītes.

Par to, ka pesto ir viena no slavenākajām mērcēm pasaulē, šaubu nav. Vēsture liecina, ka pirmo mērces recepti (pesto alla Genovese) publicējis gastronoms Džovanni Batista Rato. Ir vēl kāds fakts, kas cieši saistīts ar bazilika pesto vēsturi – tā kā Ligūrijā audzis visaromātiskākais un kvalitatīvākais baziliks, pesto tiek uzskatīts tieši par šī reģiona lepnumu.

Tomēr ne tikai senā vēsture vainojama mērces fenomenā. Gadsimtiem ilgi saglabājies ticējums par baziliku – ja puisis zaļumu pasniedz kādai dāmai, tas ir kā simpātiju apliecinājums meitenei un solījums būt ar viņu kopā. Kaut kāda saistība ar to visu ir, jo baziliks ar savu spēcīgo aromātu un garšu tik ļoti pārņem maņas, ka grūti pretoties.

Vairāk par pesto vēsturi lasi šeit.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form