Vērts pamēģināt – četri rieksti, no kuriem pagatavot pienu un riekstu sviestu
Foto: Shutterstock

Dažādu riekstu piens un sviesti jau sen vairs nav nekas neparasts – veikalu plauktos plaši pieejami mandeļu, lazdu un kokosriekstu piens, bet bez tik ierastā zemesriekstu sviesta nu jau var atrast arī ko īpašāku. Taču gardo riekstu pienu, ar kuru aizstāt parasto govs pienu, var pagatavot mājās pats. Tāpat arī riekstu sviestus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Esam atlasījuši četrus riekstus, no kuriem mājas apstākļos, pievienojot papildu sastāvdaļas, var pagatavot ikdienā lietojamus gardumus. Ērtāk, protams, riekstu pienu ir nopirkt veikalā, bet paša gatavotajā pienā nebūs lieko e-vielu, un zināsi, kas īsti "lācītim vēderā".

Mandeļu piens un sviests

Mandeļu piens
Foto: Shutterstock

Mandeles ir viens no vērtīgākajiem riekstiem, jo to sastāvā ir daudz magnija, E un B vitamīnu, un tās palīdz stiprināt imūnsistēmu.

Lai pagatavotu mandeļu pienu, vajadzēs krūzi riekstu. Tos izmērcē ūdenī (tik daudz, lai rieksti būtu nosegti) 12 stundas. Pēc tam riekstus nokāš, pievieno četras krūzes karsta ūdens un sablendē. Mandeļu pienu nokāš (ja patīk riekstu biezumi, tos var atstāt), un pievieno dažus pilienus vaniļas ekstraktu, kanēļa šķipsnu un pāris sasmalcinātas dateles garšai, iesaka "Cooking light".

Mandeļu sviestu pagatavot ir vēl vienkāršāk, taču tas prasa pacietību – apgrauzdētas mandeles, tik, cik vien sirds kāro, saber virtuves kombainā ar "S" veida asmeni un smalcina aptuveni 20–30 minūtes. Malšanas laikā rieksti saberzīsies līdz krēmveida konsistencei.

Tags

Virtuves gudrības Sarakstu karuselis Indijas rieksti Pekanrieksti Pistācijas Mandeles Valrieksti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form