Veselīgu un gardu salātu uzbūve – padomi, lai uzreiz nebūtu jāķeras pie receptes
Foto: Shutterstock

Salāti ir viena no vienkāršāk pagatavojamajām maltītēm, kas nodrošina ar kaut daļu no ikdienā obligāti apēdamajiem dārzeņiem. Ņemot vērā to, cik dažādi ir lapu salāti un zaļumi, svaigo salātu pagatavošanas variācijas šķiet bezgalīgas. Taču, tāpat kā gatavojot jebkuru citu ēdienu, ir jāievēro daži pamatprincipi, lai sastāvdaļu kombinācijas salātos būtu pietiekami, un ne par daudz. Garšīgos un veselīgos salātos ir pietiekami daudz zaļumu, nedaudz kraukšķīguma, spilgtas krāsas dārzeņi vai augļi, neliela deva proteīna, kā arī mērce, kas saturēs visu kopā.

Tags

Dārzeņi Sarakstu karuselis Zivis Āboli Augļi Augu eļļa Avenes Avokado Balzamiko etiķis Bietes Brokoļi Bumbieri Čia sēklas Citronu sula Dīgsti Fetas siers Granātāboli Gurķi Kale kāposts Kāposti Kazas siers Ķirbju sēklas Laims Lapu salāti Lasis Liellopa gaļa Linsēklas Majonēze Mandeles Mellenes Mocarella Ogas Olas Olīveļļa Paprika Parmezāna siers Pupiņas Rieksti Saulespuķu sēklas Selerijas Siers Sīpoli Skābs krējums Spināti Zemenes Ziedkāposti Zilais siers Zirņi Tomāti Tuncis Valrieksti Vīna etiķis Vistas fileja Pamatēdieni Salāti Salātu mērces

Comment Form