Foto: Shutterstock
Teju katrs bērnībā ir pannā karsējis cukuru, lai tiktu pie tik ļoti kāroto cukurgailīšu ātrās alternatīvas - karotē atdzesētas cukura karameles. Laiks atsaukt atmiņā bērnu dienu parasmes un pāriet nākamajā līmenī, iemācoties mājas apstākļos pagatavot cukura karameles "matus" siera kūkas dekoram, mežģīņotu cukura puslodi saldējuma pasniegšanai, ēdamus karameles "stiklus" un citus dekorus desertu izdaiļošanai.

Pirms ķeries pie dekoru veidošanas, jāiemācās pagatavot nevainojama cukura karameles pamatmasa. Šim nolūkam tev būs nepieciešamas vien divas sastāvdaļas, skaidro "Soyummy":

  • 220 grami cukura;
  • 1 ĒK ūdens.

Uzkarsē pannu (tai jābūt tīrai, sausai un vislabāk - ar pretpiedeguma pārklājumu).

Ber pannā cukuru, pievieno ūdeni un uz vidējas liesmas, nepārtraukti maisot, karsē, līdz cukurs izkusis un karameles masa kļuvusi zeltaina.

Tas arī viss - karamele ir gatava dekoru veidošanai. Atceries, ka ar to jāstrādā veikli un uzmanīgi, jo šķidrā cukura masa ir karsta un ātri cietējoša.

Noskaties šo video pamācību un uzzini, kā cukura karameli izmantot krāšņu cukura dekoru pagatavošanai. Šo dekoru tapšanai nebūs nepieciešamas nekādas speciālas uzpariktes, un tu varēsi izlīdzēties ar tādiem, teju katrā virtuvē atrodamiem piederumiem kā putu karote, mikseris un mīklas rullis, bet rezultāts būs smalka restorāna ēdienkartes cienīgs.

Ja video tevi iedvesmojis uz varoņdarbiem viruvē, lūk, "Tasty" receptes karameles daudzveidīgai izmantošanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!