Foto: Shutterstock
Daudzi būs dzirdējuši, ka mājās sakult majonēzi ir ļoti vienkārši, bet paši sev nezināmu iemeslu dēļ to vēl nekad nav izmēģinājuši darīt. Iedrošinājumam noskaties video pamācību un sapratīsi, ka majonēzi patiešām var sakult piecās minūtēs.

Majonēzi var kult arī ar rokām, bet ātrāk darbs būs paveicams ar blenderi vai mikseri. Vispirms blenderī ieliec trīs olu dzeltenumus, pievieno vienu tējkaroti ar sinepēm. Ieteicamas ir maigākas sinepes, piemēram, Dižonas sinepes vai sinepes ar graudiņiem. Krievu sinepes būs par sīvām. Sablendē.

Pēc tam lēnām, ļoti lēnām sāk pievienot eļļu. Izvēlies maigas garšas eļļu, piemēram, vīnogu kauliņu eļļu. Ja ir iecienīta pirmā spieduma olīveļļu, tā šoreiz nederēs, jo būs pārāk intensīva, lai gan to vari nedaudz piejaukt pie izvēlētās pamateļļas. Eļļa būs vajadzīga 300 ml.

Lēni pievienot eļļu ir īpaši svarīgi pievienošanas sākumā, līdz sāk veidoties majonēzes krēmveida konsistence. Pēc tam eļļu var pievienot ātrāk.

Pašās beigās pievieno nedaudz sāls, svaigi maltus melnos piparus un nedaudz citronu sulu vai vīna etiķi. Vēlreiz īsu mirkli blendē un majonēze gatava. Noskaties video:

Kad majonēze sakulta, pagatavo kādu no gardajām Tasty pavārgrāmatas uzkodām ar majonēzes mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!