Foto: Shutterstock

Spageti ir vieni no iecienītākajiem makaronu veidiem. Visglītākie un kārdinošākie uz šķīvja tie izskatās, ja ir saglabāts to pilnais garums un spageti nav salauzti. Kā tad vārīt un ielikt katlā spageti, lai tie nelūztu un nezaudētu savu pievilcību?

Makaronu un spageti vārīšanai ērti izmantot katlu ar ieliekamu sietu vai caurduri, bet spageti var izvārīt arī parastā katlā. Tam tikai vajadzētu būt pietiekami lielam. Būs ērtāk, ja tas būs augsts, ar vertikālu formu.

Katlā uzvāra sālsūdeni. Sālij jābūt tik daudz, lai to ūdenī varētu sagaršot. Jāņem vērā, ka makaroni uzņem daudz mazāk sāli, nekā tas ir sagaršojams ūdenī.

Svarīgi, lai ieliekot makaronus ūdenī, tie nesaliptu kopā. Tādēļ spageti, pirms ielikšanas katlā, saņem saujā un ar otru roku savērp, veidojoties vēdeklim. Tad spageti vertikāli ieliek katlā un apsedz katlu ar vāku. Pēc pusminūtes vai minūtes tvaiks būs mīkstinājis spageti, un tie sāks ieslīdēt ūdenī. Tagad var spageti viegli ielocīt ūdenī pilnībā.

Spageti vāra saskaņā ar instrukciju uz paciņas. Kad spageti ir gatavi, neizlej visu ūdeni laukā. Vienmēr saglabā krūzīti miltainā ūdens. Tas noderēs spageti mitrināšanai, padarot to vieglu un mērces uzņēmīgu, kad uz tā liesi mērci, pabeidzot gatavot ēdienu.

Noskaties video, cik viegli ir ielikt spageti katlā, lai to novārītu garu un kārdinoši glītu.

Kad spageti ir novārīti, pagatavo kādu no gardajām mērcēm no mūsu Tasty spageti recepšu kolekcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!