Foto: Shutterstock
Sorbetu pagatavot mājas apstākļos ir ļoti vienkārši, bet kā izvairīties no pārāk ledaina vai pārāk mīksta sorbeta? Tomass Džozefs savā video atklāj ļoti vienkāršu un, manuprāt, ģeniālu paņēmienu, kā sagatavot sorbetu masu, lai tā būtu perfekti krēmīga.

Lai arī receptēs parasti ir norādīts ogu un cukura daudzums, tomēr ne vienmēr norādītā proporcija ir ideāla. Vainīgs nav receptes rakstītājs, bet gan fakts, ka ogas var būt skābākas un saldākas, līdz ar to cukura daudzums, kas būtu jāpievieno sablenderētajām ogām ir atšķirīgs.

Tomass iesaka sorbeta ogas jaukt nevis ar cukuru, bet ar vienkāršu cukura sīrupu, kura proporcijas ir 1:1 (cukurs pret ūdeni). Sīrupu tikai uzkarsē līdz vārīšanās punktam, bet nevāra. To var izmantot ne tikai sorbetam, bet arī citiem desertiem un saldajiem dzērieniem.

Ja cukurs ogām pievienots par daudz, sorbets sals vāji un ātri kusīs, neveidojot tik ierasto saldējuma bumbiņu. Ja cukurs būs par maz, tad sorbets sasals ledū un to būs grūti savelt bumbiņā. Tas vairs nebūs sorbets, bet gan granita (augļu ledus). Tikai pareizās salduma - skābuma proporcijās samaisīta sorbeta masa sasals tā, lai to varētu velt perfekti krēmīgās, mutē kūstošās bumbiņās, kurās nebūs ledus pārslu un kristāliņu.

Kā tad zināt, kad ogu masa ir pareizās salduma - skābuma proporcijās? Te talkā nāk Tomasa noslēpums - tīri nomazgāta jēla ola un 1 eiro monēta. Ja cukura ogām par maz, tad ola nogrimst. Sablenderētajām ogām pievieno tik daudz cukura sīrupa, līdz ola paceļas augšup un no ogām izceļas 1 euro izmērā olas maliņa. Tādēļ iesākumā pievieno tikai daļu sīrupa, bet pareizo daudzumu pievieno, ogās iegremdējot olu. Noskaties video, cik tas ir vienkārši un ģeniāli!

Tomasa aveņu sorbeta sastāvdaļas:
avenes 6 glāzes
ūdens ¾ glāzes
cukura sīrups apmēram 1 glāze

Pagatvo arī citus sorbetus, izmantojot Tomasa olas metodi! Vai vēlies, varbūt, saldējumu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!