Foto: Privātais arhīvs
Izrādās, gardu omleti var pagatavot ne tikai uz pannas vai cepeškrāsnī, bet arī ūdens peldē, izmantojot vairākkārt aiztaisāmos plastmasas maisiņus. Šī metode ir lieliska ar to, ka omletei nebūs jāpievieno nekādas taukvielas un tā noteikti nepiedegs. Ideju iesaka Veronika Ļevša.

Lai ātri un vienkārši pagatavotu omleti pēc šīs metodes, tev būs nepieciešamas olas, garšvielas, garšaugi un dažādas piedevas (kubiņos sagriezts vai sasmalcināts šķiņķis, sēnes, tomāti, sīpoli, paprika, siers u.c.), ko vēlies pievienot omletei. Protams, omleti vari gatavot arī no olām vien, pievienojot tikai šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus.

Svarīgākais, kam notiekti jābūt pa rokai, lai viss izdotos, ir vairākkārt aiztaisāmi (zip-lock) plastmasas maisiņi, kas parasti tiek izmantoti dažādu produktu saldēšanai.

Darba gaita

Katlā uzkarsē ūdeni. Sasmalcini zaļumus un izvēlētās piedevas. Izmantoto olu daudzums atkarīgs no maisiņa lieluma, bet iesakām izvēlēties vidēji lielus maisiņus, atbilstoši katla izmēram (katlā vienlaicīgi varēsi gatavot vairākas omletes), un uz vienu omletes porciju likt divas olas, katru porciju gatavojot savā maisiņā.

Tātad – katrā maisiņā liec divas olas, aiztaisi maisiņus un sakrati vai ar rokām saspaidi olas, līdz dzeltenumi sajaukušies ar baltumiem. Tad katrā maisiņā ber zaļumus, piedevas, garšvielas, aiztaisi maisiņus, pirms tam pēc iespējas izspiežot no tiem lieko gaisu, samaisi visas sastāvdaļas, līdz omletes masa ir viendabīga, un, turot maisiņus vertikāli (tas nepieciešams, lai omletes masa nostātos apakšā), pa vienam iegremdē tos verdošajā ūdenī.

Omletes vāra 13 minūtes, tad izņem no maisiņiem, liek uz šķīvjiem un pasniedz ar salātiem un dažādām mērcēm pēc izvēles.

Lai omletes gatavošanas process būtu vēl saprotamāks, noskaties šo nepilnas divas minūtes garo video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!