Foto: Shutterstock
Teju katram ir gadījies piedzīvot situāciju, kad, mēģinot iekurināt grilu, ogles negrib aizdegties ne ar pirmo, ne otro, ne pat demito reizi – turklāt situāciju labot nepalīdz ne enerģiska vēdināšana, ne iekuram sagatavotie papīri un smalkie žagariņi, ne arī liels degšķidruma daudzums. Atklāsim vienkāršu knifu, kā iekurt grilu vienā piegājienā.

Iesākumā, protams, grilā ieber ogles, ar aprēķinu, ka grila restītes vai iesmi atradīsies aptuveni 10-15 centimetrus virs kvēlojošajām oglēm, skaidro "Aif" speciālistu komanda.

Tad bagātīgi salaisti ogles ar degšķidrumu, lai ar to viscaur vienmērīgi būtu samitrināts ogļu virsējais slānis. Kad tas paveikts, neķeries pie aizdedzināšanas tūlīt, bet nogaidi aptuveni minūti, lai degšķidrums pa šo laiku paspētu iesūkties porainajās oglēs, jo tā tad arī ir veiksmes atslēga.

Pēc noteiktā laika iemet grilā aizdedzinātu sērkociņu vai ar šķiltavām aizdedzinātu grila iepakojuma papīra loksni un vēro, kā jau pēc mirkļa visas ogles ir vienmērīgi uguns liesmu pārņemtas, turklāt tās turpinās kvēlot arī pēc tam un nebūs nepieciešams papildus pievienot degšķidrumu.

Lai veicinātu degšanas procesu, ik pa laikam atliks vien uzvēdināt ogles un īsi pirms grilēšanas sākuma izrušināt tās vienmērīgi pa visu grilu.

Lai ogles nesāktu liesmot, saskaroties ar pilošajiem taukiem, šašlika iesmus liec uz grila blīvi vienu pie otra, šādi oglēm piekļūs mazāk skābekļa un gaļa strauji neapdegs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!