Foto: Shutterstock
Izgrebtie āboli, kam noceltas micītes, ir viens no kārdinošākajiem rudens un ziemas laika desertiem, kādu vien varētu vēlēties. Ja līdz šim esi vairījies pagatavot pildītos ābolus, tā vietā izvēloties klasiskās ābolmaizes, tad pienācis brīdis ko mainīt. Visa deserta maģija slēpjas pildījumā un gala rezultāta smaržā, kas tā vien vilina uz virtuvi kārumniekus. Ko likt izgrebtajos ābolos?

Viens no vienkāršāk un visātrāk īstenojamajiem variantiem pildījumam – sasmalcināti rieksti un žāvēti augļi. Sajauc nelielā traukā riekstus ar rozīnēm, sagrieztām aprikozēm, žāvētiem ķiršiem un citiem gardumiem. Pievieno mazliet medu, lai masa turētos kopā, samaisi un pildi ābolos.

Vēl viens variants, kā ābolus pārvērst nelielā kūkā ar pildījuma palīdzību, ir salikt tajos biezpiena masu, drumstalas vai apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru. Piemēram, biezpiena krēma pildījumu vari salikt ābolos, vēl vienā kārtā pievienot auzu pārslas, bet visam virsū uzlikt kārtainās mīklas strēmeļu restītes. Tā iegūsi ļoti interesanta izskata saldo ēdienu individuālās porcijās.

Ābolus vari padarīt arī par cepto siera kūku – sapildi tajā sakultu krēmsieru, kam pievienots mazliet skābais krējums un cukurs, izcep un iegūsi ābolos sapildītas kūciņas. Virsu pēc cepšanas pārkaisi ar sadrupinātiem cepumiem – neatņemamu siera kūkas pamatņu sastāvdaļu. Bet izteiktākam aromātam vari pievienot arī kanēli un maltu muskatriekstu.

Bet, ja saldumi absolūti nevilina, ābolos vari pildīt arī kreftīgākas sastāvdaļas, padarot to par pamatēdienu. Piemēram, izgrebtajos augļos vari sapildīt nedaudz pannā apceptas sēnes un saplucinātus ceptas gaļas gabaliņus. To visu pārlej ar kādu krējuma mērcīti un iegūsi neparastu un ļoti gardu maltīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!