Vienkāršas marinādes cepeškrāsnī ceptai gaļai: 6 receptes mutē kūstošam rezultātam
Foto: Shutterstock

Lietainās dienās, kad mājā pa visiem pakšiem un spraugām laužas iekšā nemīlīgs drēgnums, ir īstais laiks ķerties ar pārbaudītām metodēm – ieslēgt cepeškrāsni un pagatavot ko īpaši sildošu, piemēram, zeltainas jēra ribiņas, gardu cūkas cepeti vai kārdinoši apbrūnējušus vistu stilbiņus. Šoreiz ieteiksim sešas vienkāršās marinādes, kas padarīs cepeškrāsnī "iešauto" gaļu īpaši sulīgu.

Tieši marināde ir "slepenais ierocis", kas jebkura veida gaļai piešķir sulīgumu un aromātu. Prasmīgi pagatavota marināde padara šķiedras maigākas un nenomāc gaļas garšu, bet, gluži pretēji, izceļ to. Marinētu gaļu būs jācep īsāku brīdi, un tu varēsi ieekonomēt savu dārgo laiku, jo arī marinādes gatavošana nebūt nav laikietilpīgs vai sarežģīts process. To pierāda arī šīs sešas marinādes receptes, ko iesaka kulinārijas portāla "Kitchenmag" speciālisti.

Kefīra marināde sulīgam cūkgaļas cepetim

Vienkāršas marinādes cepeškrāsnī ceptai gaļai: 6 receptes mutē kūstošam rezultātam
Foto: Shutterstock

Šī marināde būs īpaši piemērota cūkgaļai. Ir zināms, ka cūkgaļa cepšanas procesa laikā bieži vien mēdz zaudēt sulīgumu. Ja sauss un nepievilcīgi pelēks cepetis nav tas rezultāts, ko vēlies sasniegt, tad iepriekš noturi cūkgaļu kefīra marinādē, kuras pagatavošanai tev būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:

  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • Glāze kefīra;
  • 1 lauru lapa;
  • 1 TK sāls;
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas.

Cepetim izmanto 1-1,5 kg cūkgaļas pleca daļas vai šķiņķa.

Gaļas gabalu noskalo, nosausina ar papīra dvieli, ieberzē ar sāli, pipariem un noliec malā uz kādu pusstundu. Ja vēlas, var pievienot arī dažādu garšvielu maisījumus vai garšaugus pēc saviem ieskatiem. Īpaši labi cūkgaļai piestāvēs kapāts rozmarīns vai timiāns.

Sīpolu nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno kefīram. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi, pievieno kefīram un iemaisa. Lauru lapu liek bļodā pie gaļas (vari lauru lapu aizstāt ar šķipsnu lauru lapu pulvera, bet tādā gadījumā tas jāierīvē gaļā), pārlej visu ar kefīra marinādi un dāsni iemasē ar to gaļas gabalu. Pārklāj trauku ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

Pirms cepšanas izņem gaļu no ledusskapja un ļauj tai sasniegt istabas temperatūru.

Lasi tālāk un uzzini, kā pagatavot marinādes, kas izcels liellopa, vistas un jēra gaļas garšu.

Tags

Sarakstu karuselis Cūkgaļa Jēra gaļa Liellopa gaļa Vistas gaļa Marinēšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form